Çerkezköy-Halkalı tren seferinin tanıtım gezisinde 1. Bölge Müdürlüğü’ne yapılan ziyarette konuşan Bölge Müdürü Halil Aslan, tren seferlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan konuşmanın bir bölümünde Çerkezköy-Sirkeci hattının akıbetinden de söz edildi. Konu ile ilgili konuşan Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz, Çerkezköy-Sirkeci hattının şartlarının el verişli duruma gelmesi halinde 2018 yılının sonunda tamamlanacağı ve Marmaray hattına da bağlanılabileceğini ifade ederek, bu hattın Yüksek Hızlı Tren’e dönüşmesi için de Kanal İstanbul projesinin akıbetine bağlı olduğunu kaydetti.

Çerkezköy Bakış -
Kaymakam Kubilay ve beraberindekiler, TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan tarafından TCDD Fenerbahçe Sosyal tesislerinde ağırlandı. Yenilen öğlen yemeğinin ardından Çerkezköy-Halkalı ek seferleri görüşüldü.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Halkalı’daki istasyona en acil şekilde bir otopark yapılması gerektiğini ifade ederek yolcuların mağdur olunmaması için önlem alınmasını talep eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Tanıtım gezisi imkanı verdikleri için Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizi burada ağırladıkları için de ayrıca teşekkür ediyoruz. 09.56’da başlayan bugünkü programımızda Çerkezköy’den Halkalı’ya, oradan da Marmaray ile buraya kadar geldik. Amacımız hem 25 Temmuz’da başlayan hem de 31 Ekim’de başlayan tren seferlerinin kamuoyuna, Çerkezköy’e ve ilgili herkese tanıtılmasını sağlamak. Bu amaçla basın mensubu arkadaşlarımızla beraber bu programımızı gerçekleştiriyoruz. Başından beri gerek milletvekillerimiz, bölge müdürü ve çalışanları ve basın mensupları hep yanımızda oldular. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

“ARADAKİ SÜREYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

Kubilay konuşmasının devamında, “Bundan sonraki süreç tren seferlerine sahip çıkıp seferleri geliştirmek daha da ileri götürmek. Bunun için biz tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz. Organize sanayi bölgesinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman talebinin karşılanması için sabah saat 06.30’da başlayan seferler ile personel saat 8.00-8.30 gibi işbaşı yapabilecek. Bunu duyuruyoruz. Bastırılan afişler ile billboardlarla ve basın aracılığıyla bu tren seferlerini duyuruyoruz. Kurumlarımız ve muhtarlarımız aracılığıyla bu seferleri her vatandaşımıza duyurmanın gayreti içerisindeyiz. Sabah saat 8.00 - 8.30 gibi gelen tren akşam 19.00’a kadar garda bekliyor. Bu arada geçen bekleme süresinde tren Uzunköprü’ye kadar gidip gelebilir böyle bir ihtiyaç söz konusu. Bu bekleme süresini böyle değerlendirebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

“AMAÇ, SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAK”

TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan da tren seferlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Nihat Aslan, “Çerkezköy Kaymakam’ı Metin Kubilay’ın ısrarı ve destekleri ile bu treni sefere koyduk. Bu treni sefere koymakla olmuyor bazı işler, trene sahip çıkmamız lazım. Amacımız tren seferlerinin sürekliliğini sağlamak. Bu tanıtım gezisi ve toplantıların amacı birlikte fikir alışverişinde bulunmak. Uzun yıllar yapılamayan bu hatta şuan sinyalizasyon sistemi yok. Sinyalizasyon sistemi ve çalışmalar 2018 yılında bittiğinde Sirkeci’ye kadar uzanacak. Trenin sürekliliği için hepinizin desteğine ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

“TEKİRDAĞ’A SEFER YAPILABİLİR”

Yemek programının son konuşmasını AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan yaptı. Bir öneride bulunan Doğan “Tekirdağ’a tren seferlerinin getirilmesi için çalışma yapabiliriz” dedi. Doğan, “Bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Yaşadığımız ortamda ne cevherler var bunu ortaya çıkarmamızı sağladı. Huzurunuzda bir
istekte daha bulunacağız. Niye Tekirdağ Çerkezköy arasında bir sefer yapmayalım? Tekirdağ bölgesindeki sanayicileri iş arayanları Çorluy’a Çerkezköy’e taşıyabiliriz. İşsizliği minimuma düşürmek için biz hükümet görevlileri olarak destek vermeye hazırız. Bu seferleri güçlü tutabilmek için diğer kurum ve kuruluşlarla bir hareket ederek seferlere sahip çıkacağız. Tekirdağ’ın kalkınması Türkiye’nin kalkınması demek. Tekirdağ bizim için ülkemizin Balkanlara açılan bir köprüsü. Bölgemizde çok değerli lojistik merkezi sahalar var. Biz de ön ayak olursak yerel belediyelerimizin de gayretiyle bunlar hayata geçecektir. Bu anlamda gezinin çok verimli olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda biz de bölgemizde bölge müdürünü ağırlamak isteriz. Ucundan tuttuğumuz projelerin devamını getirelim deriz.” diye konuştu.

HAYDARPAŞA’DA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Sosyal tesislerin ardından Çerkezköy heyeti Haydarpaşa’da bulunan 1. Bölge Müdürlüğü’ne gitti. Bölge Müdürlüğü’nde Cumhuriyet öncesinden bugüne kadar Demiryolları ağı hakkında istatistikler verildi. TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz yaptığı bilgilendirmede “Cumhuriyet öncesi 4 bin 136 kilometre ana hat yapılmış, Cumhuriyet’in ilk yılları olan 1923 ile 1950 yılları arasında demiryolları bir ivme kazanmış ve 3 bin 764 kilometre demir yolu yapılmış. Bu süreçten sonra bir duraklama dönemi yaşanmış ve 1951’den 2003 yılı sonuna kadar 945 kilometre ana hat yapılmıştır. 2004 ile 2015 yılları arasında ise 1805 kilometrelik bir hat yapılmış olup hali hazırda 3 bin 229 kilometrelik bir demiryolunun da inşaatı devam etmektedir. Mevcut durumda toplam demiryolu ağı 12 bin 532 kilometre, yüksek hızlı tren hat uzunluğu 1213 kilometre, konvansiyonel hat uzunluğu 11 bin 319 kilometre, sinyalli hat uzunluğu 5 bin 8 kilometre ve elektrikli hat uzunluğu ise 3 bin 938 kilometredir” dedi.

KANAL İSTANBUL’UN AKIBETİNE BAĞLI

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan konuşmada ise Çerkezköy-Sirkeci hattının akıbetinden de söz edildi. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz, Çerkezköy-Sirkeci hattının şartlarının el verişli duruma gelmesi halinde 2018 yılının sonunda tamamlanacağı ve Marmaray hattına da bağlanılabileceğini ifade ederek, bu hattın Yüksek Hızlı Tren’e dönüşmesi içinde Kanal İstanbul projesinin akıbetine bağlı olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim