Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Köyden Sanayi kentine Yolculuk Hikayesi Çerkezköy” isimli kitabın tanıtımı Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kitabın ağır bir eser ve ciddi bir çalışma olduğunu belirterek “Çerkezköy’de görev yapmak bir ayrıcalık. Bu bilinç ve bu sorumlulukla eserlerimizi ortaya çıkarıyoruz” dedi. Kubilay, kitabın oluşmasında katkı sunanlar ile kitabın basımını üstlenen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür etti.

KİTAP TANITILDI

Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 2013 yılından beri Çerkezköy’de görev yaptığını anımsatarak “Çerkezköy’ü çok seviyorum. Hepimizin ortak paydası Çerkezköy. Amacımız Çerkezköy’ü en iyi şekilde geleceğe hazırlamak” dedi. Proje koordinasyon biriminin editörlüğünde Çerkezköy’ün ileri gelenleri ve basın mensuplarının katkıları ile bu kitabın kısa bir çalışmanın sonunda oluştuğunu söyleyen Kubilay “Güzel bir kitap oluştu. Geri dönüşler çok iyi oldu. Herkes çok duygulandığını söyledi” dedi.

“BU ALANDA YAPILAN İLK ÇALIŞMA”

Kitabın basımını üstlenen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür eden Kubilay “Kitabı dün de Tekirdağ Valimize takdim ettim. O da çok beğendi. Bu kitap, Çerkezköy’de bu alanda yapılan ilk çalışma. Bundan sonra yapılacak baskılar daha da geliştirilebilir. Kitapta İngilizce bölümü de mutlaka olmalı. Çerkezköy Türkiye’nin önde gelen sanayi bölgelerinden biri. Eğitimde, sağlıkta marka kent oluyoruz. Trakya’da cazibe merkezi haline geldik. Çerkezköy, İstanbul’a yakınlığı dolayısıyla stratejik olarak da önemli bir noktada” dedi. Bu kitapta Çerkezköy’ün değerlerine yer verdiklerini kaydeden Kubilay “Elimizdeki belgeler ve bilgiler ışığında Çerkezköylülük bilincinin oluşmasına katkı sağlamayı amaçladık. İlçemiz çok hızlı büyüyen bir yer. Ortak paydalarda buluşursak daha emin adımlarla yarınlara ilerleriz” dedi.



“CİDDİ BİR ÇALIŞMA”

Kitabın ağır bir eser ve ciddi bir çalışma olduğunu kaydeden Kubilay “Çerkezköy’de görev yapmak bir ayrıcalık. Bu bilinç ve bu sorumlulukla eserlerimizi ortaya çıkarıyoruz” dedi. Kubilay, kitabın basımını üstlenmesinin yanı sıra 15 Temmuz sonrası başlatılan dayanışma kampanyasına katkılarından dolayı da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

“BİR KAYNAK OLACAK”

Bu kitabın çocuklar ve gençlerin Çerkezköy’ün geçmişi ile ilgili sağlıklı bilgi edinebilmeleri için bir kaynak olacağını söyleyen Kubilay “Çerkezköy’de her ilden vatandaşımız var. Bu bizim kültürel zenginliğimiz. Bu kitap, Çerkezköylülük bilincinde birleşmek anlamında ciddi bir eser” dedi. Çerkezköy ile ilgili bir marka yaratılması gerektiğini ifade eden Kubilay sanayi fuarı önerisinde bulunarak “Bu konuda önderliği Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden bekliyoruz. Biz de gerekli katkıyı vermeye hazırız” dedi.



“SANAYİYLE ÖVÜNÜYORUM”

Sanayiyle övündüğünü kaydeden Kubilay “Sanayicilerimizin işini kolaylaştırmak, iş dünyasının önünü açmak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bölgemizde 3 tane Organize Sanayi Bölgesi var. Burada bir sanayi fuarı yapılabilir” dedi. Bu konuda daha önce çeşitli girişimlerde bulunduklarını kaydeden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de mali açıdan bunun zor olduğunu belirtirken, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç ise İstanbul’da fuar alanı olmadığı için Çerkezköy’de bir fuar alanının oluşturulabileceğini söyledi.

SANAYİNİN GELİŞİNİ ANLATTILAR

Tanıtım programında konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler bölge olarak her ne kadar sanayicilerin sorunları ile uğraşsalar da sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdiklerini belirterek, bu kitaba katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Projeye katkı sağlayan Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç ile Çerkezköy’ün duayen gazetecilerinden Ziya Süren de Çerkezköy’e sanayinin gelişi ve ilçenin gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi.

   

“NE MUTLU BİZE”

Kitaba katkı sunanlardan Çerkezköy Belediye Eski Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş da “Bu kitap takdire şayan. Bizim de bir nebze olsun katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi. Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Aldoğan da kitabın hazırlanmasında katkı sunanlara teşekkür ederek “Kitabın grafik tasarım kısmını hazırlarken, kaynak anlamında sıkıntılar yaşadık” dedi.

PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM ETTİ

Toplantıda son konuşmayı Proje Koordinasyon Biriminde yer alan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Kazak yaptı. “Çerkezköy’e bir nebze de olsa katkıda bulunabildikse ne mutlu bize” diyen Kazak projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti. Tanıtım programında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kitabın basımını üstlenen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e teşekkür plaketi takdim ederken, projeye katkı sunan Ömer Kılınç, Vehbi Demirtaş, Ziya Süren, Mehmet Akif Aldoğan, Gökhan Babayiğit, Uğur Arslan, Serdar Bayır’a da teşekkür belgesi takdim etti.
Editör: TE Bilisim