Çerkezköy Bakış - Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası geleneksel iftar programı Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşti.
İftar programına, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, protokol ve oda üyeleri, STK temsilcileri ve siyasiler katıldı.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetimi ve ÇTSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan ve meclis üyeleri davetlileri karşıladı.



TEŞEKKÜR ETTİ

Okunan ezanın ardından oruçlar açıldı. Çerkezköy Müftüsü İsa Aktaş’ın yaptığı duanın ardından bir konuşma yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Hepimizin bildiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle en yakınlarımızla bile yan yana gelemezdik, yüz yüze görüşemez olduk. Şükürler olsun ki artık geleneksel sofralarımızda yüz yüze buluşmanın, dostlara kavuşmanın, hasret gidermenin sevincini yaşıyoruz. Bu sevincimize ortak olmak üzere iftarımıza onur veren saygıdeğer idari ve mülki amirlerimize, Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’den teşrif eden değerli misafirlerimize, iş dünyamızın kıymetli temsilcilerine, sanayicimize ve ticaret erbabımıza şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına çok teşekkür ediyorum. Ramazanlar bizim inancımızın, kültürümüzün, geleceğimizin, geleneğimizin en önemli ortak değerlerindendir. Bizi bize bağlayan maneviyatlardır. Çok şükür ki devlet olarak millet olarak her birimiz bu duygu ve düşüncenin bilinci içindeyiz. Şunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de sizlerden aldığımız güçle attığımız her adımda, aldığımız her kararda, gerçekleştirdiğimiz her icraatta bu milli duygu ve düşünce içinde olduk. Geleneğimizden asla kopmadan, geçmişimizi asla unutmadan, çağın geleneklerini yakalayarak ve uygulayarak siz değerli üyelerimizin de istifadesine sunan bir gayretin içinde olduk. Pandemi sürecinde hiçbir programımızı aksatmadan işi zamanında ve en iyi yapmaya odaklanmış kadromuzla sizlerin de desteğiyle, güveniyle bu konuda da çok şükür ilk ve tek olmaya çalışıyoruz. Toplantılarımızı, görüşmelerimizi online ortamda aksatmadan devam ettik. Üyelerimizin bize ihtiyaç duyduğu noktalarda, devletimizin tanıdığı imkanlar ve yetkilerimiz çerçevesinde değişim ve gelişim konusunda yenilikler ve fırsatların değerli üyelerimizin istifadesine sunduk. Küçük ve orta ölçekli firmalarımız için e ticaretten dijital pazarlamaya geçiş konusunda gerekli destek ve hizmeti alabildikleri mecralar oluşturduk. Geleneksel endüstriyel fuarımızda amaçladığımız şekliyle küçük ve orta ölçekli firmalarımızın, büyük firmalarımızın tedarikçisi olma konusunda bağlantılarına öncülük ettik. Çok şükür bu gayretin meyvelerini almaya başladık. İnanıyoruz ki ülkemizin kalkınmasında üretim ve istihdamının artmasında, ilimizin katkısı her türlü fertlerin üstündedir ve bu katkı her geçen gün daha da artacaktır. Bunda en büyük pay siz değerli üyelerimizindir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olmak bir ayrıcalıktır. Bu duygu ve düşüncelerle Rabbimden kazançlarımızın bereketli olmasını, ibadetlerimizin ve dualarımızın kabul olmasını diliyorum” dedi.

“RAMAZAN AYININ İNŞALLAH SONUNU DA HEP BİRLİKTE BAYRAM GİBİ BİR BAYRAMLA KUTLARIZ”

Kozuva’nın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, “Ramazanlar hepimizin oruç tuttuğu günlerdir. Yemek belki hemen yanımızda ama elimizi bile sürmüyoruz. Akşam olduğunda da bu şekilde hep birlikte iftar yapmak da hepimize ayrı haz veriyor. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde belki böylesi yok. Sadece Müslüman olan ülkelerde toplu olarak böyle iftarlar yapılıyor. Bizim ülkemizde de bir gelenek halinde bu şekilde hep birlikte iftarlarımızı yapıyoruz. O zaman inanıyoruz ki yediklerimiz hepimize şifa oluyor ve önümüzdeki yemekler de emin olun çok bereketleniyor. İnşallah bütün günlerimiz böyle güzelliklerle dolu olur, hep birlikte oruçlarımızı tutar iftarlarımızı beraber yaparız. Aynı zamanda bu kalbi duyguları da pekiştirmekte. Hepimiz görüyoruz bunu. Bundan sonra da inşallah böyle devam edecek. Ramazanın bereketi inşallah böylece vuku bulacak. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu bütün günahlardan azat olmak olan Ramazan ayının inşallah sonunu da hep birlikte bayram gibi bir bayramla kutlarız. Bütün bir millet olarak sevinçlerimiz paylaşır ve bu bayramı da en güzel şekliyle de kutlamış oluruz. Ben öncelikle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya bu organizasyonu yaptığı için teşekkür ediyorum. Ama biliyorum ki Süleyman Bey de sadece yönetim kurulu başkanı olarak bu organizasyonu yaptı. Ama yönetim kurulundaki bütün arkadaşlara, odaya üye olan bütün sanayicilerimize ve ticaret erbabına da ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim