Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün başlattığı ‘eğitim seferberliği’ bir bir meyvesini vermeyi sürdürüyor. Kasım 2016 tarihinde Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde Çerkezköy’e atanan Gümüş ile, Yalova Vali Yardımcılığı görevinden Aralık 2016’da Çerkezköy Kaymakamlığına atanan Abban, görevde bulundukları yaklaşık 2,5 yıllık süre içinde eğitimde devrim yaptı.
Kaymakam Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş, fabrikalardan dolayı yoğun göç alan Çerkezköy’de eğitim yatırımlarını artırmak için seferberlik ilan etti. Devlet-hayırsever iş birliği ile ilçede çok sayıda okul eğitim ve öğretime kazandırıldı. Çok sayıda okulun inşaat çalışmaları da sürüyor. Şuanda ilçedeki ilk, orta ve liste dengi 50 okuldaki binin üzerindeki derslikte 37 bin 500 öğrenci 2 bine yakın öğretmenden eğitim alıyor.2019 yılı sonu itibariyle de ilçede ikili eğitim sona erecek ve tekli eğitime geçilecek.

439 SINIF BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

Her yıl artan öğrenci sayısı göz önüne alınarak yeni okul projeleri de hazırlanırken, 18 Ocak 2017 günü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında okullardaki dersliklerin eskiyen sıra ve masaların yenilenmesi öngörüldü. Kaymakam Aban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş ve ekibinin yoğun mesaisi sonrası bu proje yoğun destek gördü. Hayırseverlerin de desteği ile 439 sınıf baştan aşağı yenilendi.

“ÖDÜLÜ BAKAN SÜLEYMAN SOYLU TAKDİM EDECEK”

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, son zamanların en prestijli ödüllerinden birine layık görüldü. İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği Projem Türkiye yarışmasına, ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ ve ‘Eğitim için el ele’ projeleri ile başvuran Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi ile Türkiye genelinde ödüle layık görüldü. Bu proje İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Projem Türkiye Yarışması’nda 1102 proje arasından kendi kategorisinde ilk 3’e girdi. 20 Mart 2019 tarihinde Ankara’da Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Sergisine davet edilen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Ankara CerModern’de yapılacak olan ödül töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ödül alacak. 

“GURUR VERİCİ”

Göreve geldiği günden bugüne Çerkezköy’de eğitim adına büyük yol kat eden ve tekli eğitime geçiş hedefini yakalatan Hüseyin Gümüş, projelerine destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti. Gümüş, projenin çok orijinal olduğunu ve Türkiye’de başka hiçbir kurum ya da kuruluş tarafından kullanılmadığını ifade ederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ödül verileceğinden dolayı da gurur duyduğunu kaydetti.

“439 YENİ SINIF VE ATÖLYELER KAZANDIRILDI”

Hüseyin Gümüş, “Bir sınıf donat adını yaşat projemizi ilk hayata geçirmeyi düşündüğümüzde LGS ve LYS sınavlarına giren öğrencilerimizin delik olan sıralarda optik delinmeleri ile karşı karşıya kalabileceklerini öngörerek projeyi hayata geçirdik. Projeyi, başlattığımızda Çerkezköy’deki tüm hayırseveler büyük ilgi gösterdi. Proje kapsamında Çerkezköy’de hayırseverler tarafından 168 sınıfın sıra ve oturakları, 2 Z kütüphane, 3 kodlama atölyesi, 3 Laboratuvar, 1 müzik sınıfı ve 1 özel eğitim sınıfı kazandırıldı. Sadece hayırseverlerimiz değil, bakanlığımızda proje kapsamında 261 sınıf donattı ve toplamda 439 yeni sınıf kazandırıldı.” dedi.

Editör: TE Bilisim