ÇERKEZKÖY BAKIŞ - Kapaklı’da iki kez belediye başkan adayı olmasına karşın her iki seçimden de, Belediye Başkanlığı’nı az bir oy farkıyla kaybeden Demokrat Parti’li Mustafa Çetin, AK Parti’ye geçiş sürecini Bakış Gazetesi’ne anlattı.
“BÖLGENİN BEKLENTİLERİ VE İKTİDAR GÜCÜ İLE KARŞILAMAK İSTİYORUZ’’
Demokrat Parti içerisinde 18 yıl siyaset yaptığını ve bu süre içerisinde belediye meclis üyeliğinden belde başkanlığına kadar çeşitli görevlerde bulunduğunu anımsatan Mustafa Çetin, AK Parti’ye katılım nedenini de ‘bölgenin beklentilerini iktidar gücü ile karşılamak’ olarak özetledi.
“SIKINTI YAŞAMADIK’’
Demokrat Parti  çizgisinin AK Parti çizgisine çok yakın olduğunu kaydeden Çetin, ‘’AK Parti’nin merkez sağ partisi olduğu tescillenmiş durumda. Bundan dolayı da geçiş sürecimizde bir sıkıntı yaşamadık. ‘’ ifadesini kullandı.
“SEÇMENİN DE GÖRÜŞÜNÜ DİKKATE ALDIM’’
Kapaklı’da Demokrat Parti’den iki kez belediye başkan adayı olduğunu hatırlatan Çetin, aldığı oy oranlarına da değindi. Partinin genel seçimlerde oyunun yüzde 1 civarında olmasına rağmen bireysel ekiple birlikte yüzde 32 oy aldıklarını söyleyen Mustafa Çetin, AK Parti’ye geçiş sürecinde Kapaklılılar’ın da görüşlerini dikkate aldığını ifade etti.
BEKLENTİLER BU YÖNDE İDİ
Yaptıkları istişarelerde AK Parti’de siyasete devam etme yönünde fikir yoğunluğu çıktığını kaydeden Çetin şöyle devam etti: ‘’yanımdaki halk desteğinin farkındayım. Sürekli olarak yaptığımız fikir alış-verişlerinde siyasette aktif olmam yolunda telkinde bulundular. Sonunda da AK Parti’de siyaset yapmam üzerinde genel bir kanı oluştu. İnsanların beklentilerinin karşılanması durumu var. Sonunda biz de bu yönde bir karar verdik’’
MANDALI’NIN CEZASI İLE İLGİSİ YOK
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yargılandığı bir davadan ceza alması öncesinde AK Parti’ye geçisi yönündeki yorumları da yanıtlayan Çetin ‘’1.5 yıldır görüşmeler devam ediyordu. Teşkilat seçimleri süreci yaşandı. Bundan dolayı da süreç uzadı. Bunun Kapaklı Belediyesi ile ilgili bir durumu yok. İrfan Mandalı ile ilgili kararın ne olacağını bilmiyordum. Siyasi rakibimiz olsa da ceza almasına üzüldük. Kapaklılı bir vatandaş olarak üzüldük. Allah yardımcısı olsun.’’
‘İLLE DE BEN’Cİ DEĞİLİM
Bölge halkı için faydalı olabilme adına siyasetin içerisinde yer alacağını kaydeden Çetin ‘’siyasette ‘illa ben olacağım’ diye bir düşüncem yok. En azından siyasette yön veren bir kişi olmak istiyorum. Yani bana her hangi bir şey sorulduğunda toplum adına faydalı olmak istiyorum.’’ İfadelerini kullandı.  
BÜYÜKŞEHİR ‘BÜYÜK’ AVANTAJ
Tekirdağ’ın büyükşehir belediye olmasının büyük bir kazanım olacağını kaydeden Mustafa Çetin, şunları söyledi: ‘’Büyükşehir belediyesi ile birlikte bölgeye hizmet daha da fazla gelecektir. Ancak sonuç itibariyle bölge hizmet alımı noktasında avantajlı olacaktır’’



Editör: TE Bilisim