ÇERKEZKÖY BAKIŞ - Ambardere Mevkii, 1215 Ada, 2 Numaralı parselde yapımına başlanan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin temeli bugün atılacak.
BAKIŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Çerkezköy Bakış Gazetesi’ne ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz, Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Sait Yazı ve Tekin Güldal’dan oluşan heyet, bugün gerçekleşecek olan temel atma törenine bütün Çerkezköy Halkı’nın davetli olduğunu söyledi.
40 DERSLİKLİ OLACAK
Saat 14.30’da gerçekleştirilecek olan temel atma töreninin ardından inşaat çalışmalarının hızlandırılacağını dile getiren Dernek Başkanı İsmail Karaöz, bodrum artı 4 kat yapılacak olan okulun 40 derslikli ve 1200 öğrenci kapasiteli olacağını belirtti. Çerkezköy İmam Hatip Lisesi'nin taban inşaat alanının 1628 metrekare olduğunu kaydeden Karaöz, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile AK Kardeşler İnşaat Taahhüt ve Sanayi Limited Şirketi arasında imzalanan protokole göre okulun İmam Hatip Lisesi'nin 18 ay gibi bir zaman diliminde tamamlanacağını belirterek, İmam Hatip Lisesi'nin içerisinde 1000 kişilik konferans salonu, uygulamalı bir mescit, çok amaçlı spor salonu ile Bilim ve Teknoloji Sınıfı'nın da bulunacağını vurguladı.
ÖĞRENCİ SIKINTISI OLMAYACAK
Çerkezköy’ün İmam Hatip’e büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı da, okulun öğrenci sıkıntısı yaşamayacağını vurgulayarak “Çerkezköy’de imam hatip olmadığı için, Tekirdağ’a giden çok sayıda öğrencimiz var. İnşallah, bu sıkıntıyı yaşamaya gerek kalmadan, çocuklarımız, imam hatip okulunu kendi ilçelerinde okuma fırsatı yakalayacaklar. Bu okul sadece Çerkezköy'e değil Saray, Büyükyoncalı, Kapaklı gibi bütün bölgeye hizmet edecek. İnşallah buradan devletine, milletine ve ailesine hayırlı insanlar yetişecek.” Diye konuştu.
YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR
Okulun inşaatının başladığını anımsatan Sait Yazı, Dernek olarak artık her zamankinden daha fazla maddi ve manevi katkılara ihtiyaçları olduğunu belirterek “’Tüm Çerkezköy ve beldelerindeki vatandaşlarımızın, sanayicilerimizin, işadamlarımızın okulumuzun yapımı için madde ve manevi desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim