banner265

banner571

Dadaşlar diyarının ünlü lezzeti ‘Cağ kebabı’

Trakya’nın ilk Cağ Kebabı Salonu olarak 13 yıldır Güveniş Caddesi’nde hizmet veren Erzurum Cağ Kebap Salonu’nda cağ kebabı yanında köfte, kanat, et mangal lezzetleri de müşterilerine sunuluyor.

Dadaşlar diyarının ünlü lezzeti ‘Cağ kebabı’
banner301

Çerkezköy Bakış - İşletme sahibi Çakır Taşkın “Yıllardır müşterilerimize sunduğumuz cağ kebabı lezzetinin yanında et mangal lezzetlerini de müşterilerimize sunuyoruz. İsteyen kilo ile, isteyen porsiyon ile bu lezzetlerimizi tadabiliyor. Ayrıca ev ve iş yerlerine de servisimiz mevcuttur.” dedi.
 

ÇERKEZKÖY’DE 13 YILDIR CAĞ KEBABI LEZZETİNİ SUNUYOR

Çerkezköy’de 2004 yılında Güveniş Caddesindeki bu salonu açtıklarını belirten İşletme sahibi Çakır Taşkın “Erzurum’un bu eşsiz lezzetini 13 yıldır Çerkezköy ve Trakyalıların hizmetine sunuyoruz. Her geçen gün ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Cağ kebabının yanı sıra kanat, köfte, tavuk pirzola, biftek, kuzu pirzola gibi et ürünlerini de kilo ve porsiyon ile müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca ev ve iş yerlerine de servis ile bu lezzeti ulaştırıyoruz.” dedi.
 

TARİHÇESİNİ ANLATTI

Taşkın cağ kebabının manda yoğurdu, tatlı soğan, kızarmış biber ve lavaş ekmeğiyle birlikte servis edildiğini söyleyerek Cağ Kebabı’nın tarihçesini anlattı. Bilinenin aksine Cağ Kebabı’nın esas isminin ‘Eşkıya Kebabı’ olduğunu söyleyen Taşkın, “Cağ Kebabı adını geçmiş dönemlerde işlediği suçlardan ötürü dağlara çıkarak yaşamını sürdüren suçluların ayakla kalmak için kuzu yakalayıp, pişirmesinden alıyor. Eşkıya imkansızlıktan iki taş arasına bir şiş uzatarak eti çevirip pişirirmiş. Bundan dolayı eşkıya kebabı denmiş. Daha sonra modernleştikçe cağ kebabı adını almış. Cağ da yine Anadolu'da kadınların örgüde kullandığı şişlere ‘cağ’ denir. Buradan adını almış.” diye konuştu.
 

“ÖZENLE HAZIRLIYORUZ”

Cağ Kebabı’nın kuzu etinden yapıldığını belirten Taşkın, “Eti Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden temin ediyoruz. İstanbul’a gelen hayvanlar burada veteriner kontrolünde kesiliyor. Ardından bize gelen etleri soğuk hava depomuzda muhafaza ediyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz cağ kebabının terbiyesini kendim yapıyorum, ustamız ise eti pişiriyor.” dedi.


 

“LEZZETİ SIRRINDA SAKLI”

Taşkın, Cağ kebabının lezzetinin sırrında olduğunu söyleyerek tüm ürünlerin katkısız olduğunu belirtti. Cağ kebabı ile birlikte müşteriye sundukları hiçbir üründe katkı malzemesi kullanmadıklarını anlatan Çakır “Cağ kebabının yanında doğal manda yoğurdu, tatlı soğan, kızarmış biber, turşu biler ve lavaş sunuyoruz. Hem kendimize hem de ürünümüze güveniyoruz. Kendi evimizde gönül rahatlığı ile tükettiğimiz organik ürünleri müşterilerimizin damak tadına sunuyoruz. Bunun için çok huzurluyuz. Müşterimiz sunumumuzdan mutlu oldukça bizler de çok daha mutlu oluyoruz” diye konuştu. “
 

“KUZU ETİ AĞIZDA TAKILMAZ”

Cağ kebabındaki kuzu etinin ağızda takılmaması gerektiğini söyleyen Taşkın  “Cağ kebabının eti ağızda takılıyorsa et, kuzu eti değildir. Cağ kebabı ya koyun ya da keçi eti ile yapılmıştır. Bu şekilde yapılan cağ kebabı da gerçek cağ kebabı değildir, lezzet de vermez. Ürün kalitesine olduğu kadar işletmemizde hijyene de çok büyük önem veriyoruz. Müşterimiz istedikleri an mutfağımızı gezebilir.”dedi.
 

“VEJETARYENLER BİLE CAĞ KEBABININ MÜDAVİMİ OLUYOR”

Hayatında kuzu eti yemeyenlere işletmelerinde cağ kebabını beğendirdiklerini belirten Taşkın “Kendisini vejetaryen olarak tanımlayanlar dahi cağ kebabının müdavimi oluyor. Müşterimize memnun kaldıkça işimize saygımız daha da artıyor.” dedi.
 

“HER KESİMDEN MÜŞTERİLERİMİZ BULUNUYOR”

Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olmasından dolayı müşterilerinin ağırlığının üst düzey müşteriler olduğunu söyleyen Çakır Taşkın, “Yerli, yabancı birçok fabrika sahibi, iş adamı, genel müdür ve fabrikaların üst düzey yöneticileri müşterilerimiz arasında bulunuyor. Bunun dışında Çerkezköy’de hizmet verdiğimiz 13 yıl boyunca Çerkezköylüler de cağ kebabı lezzetini işletmemizde yaşıyor” diye konuştu.
 

“MÜŞTERİLERİMİZ BAŞTACIMIZ”

Müşterilerinin kapıda karşılanıp, kapıya kadar uğurlandıklarını söyleyen Taşkın, ilk kez karşılaştığı müşterisini 20 yıllık dostu gibi karşıladıklarını belirterek “Müşterilerimiz, işletmemize geldiği andan işletmemizden çıktığı süreye kadar baş tacımızdır. Kendileri en iyi şekilde karşılanır, kendilerine en iyi şekilde servis yapılır, sonradan da en iyi şekilde uğurlanır. Her müşterimiz baş tacımızdır, ayrımcılık yapmayız. İster masa, ister tabure isterse yer sofrasında servis sunarız’’ dedi.''


 

“YETER DİYENE KADAR SERVİSE DEVAM’’

Çakır Taşkın, cağ kebabının sunum şeklinin de çok önemli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Cağ kebabını tek tek sıcak bir şekilde servis ediyoruz.  Müşterilerimiz ‘Yeter’ diyene kadar da servise devam ediliyor.” Cağ kebabı dışında Erzurum’a has kadayıf dolmasını da Çerkezköylülerin damak tadına sunduklarını söyleyen Taşkın, “Dolma kadayıfı kendimiz yapıyoruz, kendimiz ikram ediyoruz.” dedi.
 

CAĞ DA SINIR VAR ÇAY DA SINIR YOK

Taşkın, cağ kebabı ikramının ardından müşterilerine semaverde çay ikramında bulunduklarını anlatarak “Çaysız kebap, kebapsız çay olmaz. Cağ da sınır var, çay da sınır yok. Cağ kebabının ardından semaverde müşterilerimize çay ikramında bulunuyoruz.” dedi.

Kaynak: Çerkezköy Bakış
Yorumlar (0)
Namaz Vakti 22 Ekim 2021
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 9 21
2. Hatayspor 9 19
3. Fenerbahçe 9 19
4. Beşiktaş 9 17
5. Karagümrük 9 17
6. Galatasaray 9 17
7. Alanyaspor 9 17
8. Altay 9 15
9. Konyaspor 9 14
10. Adana Demirspor 9 12
11. Kayserispor 9 11
12. Gaziantep FK 9 11
13. Sivasspor 9 10
14. Başakşehir 9 9
15. Antalyaspor 9 9
16. Öznur Kablo Yeni Malatya 9 9
17. Göztepe 9 8
18. Giresunspor 9 8
19. Kasımpaşa 9 6
20. Rizespor 9 1
Takımlar O P
1. Ümraniye 9 21
2. Ankaragücü 9 21
3. Erzurumspor 9 18
4. Eyüpspor 9 17
5. Kocaelispor 8 16
6. Bandırmaspor 9 15
7. Tuzlaspor 8 14
8. Samsunspor 8 11
9. Gençlerbirliği 8 11
10. Menemenspor 9 11
11. İstanbulspor 8 10
12. Denizlispor 9 10
13. Altınordu 9 10
14. Adanaspor 9 9
15. Manisa FK 9 9
16. Boluspor 8 8
17. Bursaspor 8 8
18. Balıkesirspor 8 6
19. Ankara Keçiörengücü 8 4
Takımlar O P
1. Chelsea 8 19
2. Liverpool 8 18
3. Man City 8 17
4. Brighton 8 15
5. Tottenham 8 15
6. M. United 8 14
7. West Ham 8 14
8. Everton 8 14
9. Brentford 8 12
10. Wolverhampton 8 12
11. Leicester City 8 11
12. Arsenal 8 11
13. Aston Villa 8 10
14. Crystal Palace 8 8
15. Southampton 8 7
16. Watford 8 7
17. Leeds United 8 6
18. Burnley 8 3
19. Newcastle 8 3
20. Norwich City 8 2
Takımlar O P
1. Real Sociedad 9 20
2. Real Madrid 8 17
3. Sevilla 8 17
4. Atletico Madrid 8 17
5. Osasuna 9 17
6. Rayo Vallecano 9 16
7. Barcelona 8 15
8. Real Betis 9 15
9. Athletic Bilbao 8 13
10. Valencia 9 12
11. Espanyol 9 12
12. Villarreal 8 11
13. Mallorca 9 11
14. Elche 9 9
15. Celta de Vigo 9 7
16. Cádiz 9 7
17. Granada 8 6
18. Levante 9 5
19. Deportivo Alaves 8 3
20. Getafe 9 2