Çerkezköy Bakış - Kovid-19 ile mücadele kapsamında "kontrollü sosyal hayat"a geçen Çerkezköy’de yoğunluk dikkat çekiyor.
Çerkezköy’de koronavirüs salgını süresince kontrollü yaşam kuralarına uyan Çerkezköy halkının büyük kısmının "kontrollü sosyal hayat"a geçişle birlikte kuraları da gevşettiği görülüyor. Havaların da ısınmasıyla birlikte cadde ve sokakların yanı sıra park ve bahçelere de yoğunluk göze çarpıyor.


MASKE KURALIRAN UYAN DA VAR UYMAYAN DA
Salgından korunmak için en önemli 3 kural ise maske-sosyal mesafe ve hijyen. İlçe genelinde sokağa çıkan vatandaşların çoğunun maske taktığı görüldü. Ancak kaldırımlarda yürüyen vatandaşların yaşanan insan kalabalığı nedeniyle sosyal mesafeye pek dikkat edemediği göze çarpıyor.


CAMİ MİNALERENİDEN “REHAVETE KAPILMAYIN UYARSI”
Kontrollü sosyal hayat çerçevesinde camilerde Cuma namazı ile öğle ve ikindi namazları cemaatle maske takarak ve sosyal mesafe kuralına uyarak kılınıyor. Camilerimizin minarelerindeki hoparlörlerden de vatandaşlara belirli araklılarla “Kontrollü sosyal hayat dönemindeyiz. Lütfen rehavete kapılmayalım. Tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafeye ve el temizliğine dikkat edelim. Tüm kurallara uyarak bu dönemi inşallah hep birlikte aşacağız. Sabrınız ve dikkatiniz için teşekkür ederiz.” anonsları yapılıyor.


“SALGIN SONA ERMEDİ”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından sürekli vatandaşları sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralarına uyma çağrısı yapıyor ve riskin devam ettiğinin unutulmamış gerektiğini hatırlatıyor. Koca, “Çin’de ortaya çıkan COVID-19’a karşı küresel gidişin aksine, sıkı tedbirlerle en zor günleri aştık. Bundan sonrası da bu kadar önemli. Riskin devam ettiğini unutmayalım. Günlük yeni vaka sayımız 1.000 civarında. Salgın sona ermedi.” ifadelerini kulandı.

Editör: TE Bilisim