Çerkezköy Bakış - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadelenin 103. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de kutlandı.
Kutlamalar Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Törene, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdinç Uzun, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Emrah Baran ile kurum müdürleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Emrah Baran tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona erdi.

BARAN, GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMA YAPTI

Kutlamalar Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi sentetik çim sahada devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşundu bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Emrah Baran, “Ülkemiz 1. Dünya Savaşı’nda yenik sayılmış, işgal edilmiş ve ordularımız dağıtılmıştı. Türk Milletinin bağımsız yaşama hakkı elinden alınmıştı. Mustafa Kemal ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a geldi. Atatürk Türk Milleti için ‘bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek kurtuluş mücadelesini başlatmış oldu. 19 Mayıs 1919 günü başlatılan bağımsızlık savaşı Türk ulusunun uçurumun kenarından döndürmüştür. Atatürk Samsun’a ayak basar basmaz düşüncelerini olgunlaştırdığı, ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız yeni bir Türk Devleti’ni kurma kararını aşama aşama hayata geçirmiştir. Atatürk’ün doğum günüm dediği 19 Mayıs laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurulması sürecinin ilk adımı olmuştur. Atatürk’ün ve ulusumuzun yazgısının kesiştiği bir dönüm noktasıdır. ‘Milletin istiklalini yine milletin azmi ve kararı kurtaracaktır’ sözü 19 Mayıs’ın ruhudur. 19 Mayıs’ta milli sınırlar içinde vatan bir bütündür ve bölünemez inancı vardır. Bu büyük günü Mustafa Kemal Atatürk özellikle gençliğe adamıştır. Türk gençliği Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmayı ilke edinmiştir. İşte bu sebeple Atatürk, Türk Cumhuriyeti’ni hiç tereddütsüz siz gençlere armağan etmiştir. Geleceğin dünyasında milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, iyi eğitimli, karşılaştığı sorunlara akıl bilim ve uzlaşma ile çözebilen nesiller söz sahibi olacaktır. Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserinde bahsettiği ‘Asım’ın nesli’ gibi. Kuşkusuz bu süreçte en önemli görev ailelere, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize düşmektedir. Gençlerimizi anlamak için çaba göstermeliyiz. Dayatıcı olmak yerine onların düşüncelerine değer vermeli, sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmalıyız. En değerli varlığımız olan gençlerimizi kendine güvenen, güçlü, yetenekli ve donanımlı olarak yarınlara hazırlamalıyız. Bu güzel vatanı bize emanet eden Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.

ŞİİRLER OKUDU, OYUNLAR OYNANDI

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Dalmış’ın ‘19 Mayıs’ adlı şiiri seslendirmesinin ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan halk oyunları ekibi Trakya yöresine ait oyunları sergiledi. Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce hazırlanan Tekvando ve güreş sporu gösterilerinin sunulmasının ardından Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Buse Horozlu ve Yunus Emre Çelik ‘Genç Türk’ adlı şiiri seslendirdi.  

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Daha sonra Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Teknolojisi Öğretmeni Güngör Avcı ve Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Umut Bayduncu yönetiminde öğrencilerin müzik ziyafeti sunmasının ardından Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral  Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.



“BUGÜN KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞAN BİR MİLLETİN YENİDEN ŞAHLANDIĞI GÜNDÜR”

Ödül töreni sırasında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Bugün bildiğiniz gibi 19 Mayıs 1919 milli mücadelenin 103’üncü yıldönümü. Bugün, gençlerimizin bayramını ifade ediyor. Bugün küllerinden yeniden doğan bir milletin yeniden şahlandığı gündür. 19 Mayıs’ın sayamayacağımız nice güzel anlamları var. Sevgili gençler, bu anlamlı günü sizlere bir bayram olarak hediye etmiştir Gazi Mustafa Kemal Atatürk.  Diyor ki Mustafa Kemal Atatürk ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’. Bunu da siz gençlerimiz sağlayacaksınız.” dedi.
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan İzmir Yöresi halk oyunları ekibinin gösterisini sunmasının ardından Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Emekli Tarih Öğretmeni Mustafa Salih Özkadıoğlu  ve öğrencileri marşları seslendirdi. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce hazırlanan Karadeniz yöresi halk oyunları ekibinin gösterisini sunmasının ardından tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim