Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, birbirinden güzel kültür-sanat etkinliklerini Çerkezköylü vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

ATATÜRK’ÜN İZİNDE, CUMHURİYET YOLUNDA

Kültür-sanat etkinlikleri 10 Kasım Çarşamba günü saat 20:00’de Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde araştırmacı gazeteci, yazar, tiyatro oyuncusu Sunay Akın tarafından sahnelenecek olan “Atatürk’ün İzinde, Cumhuriyet Yolunda” konulu söyleşi ile başlayacak. 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında ilçeye gelecek olan Sunay Akın, Çerkezköylü vatandaşlara Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü kendine has tarzıyla anlatacak.

SENİ UNUTMAK İSTEMEDİM Kİ

Etkinlikler, 17 Kasım Çarşamba günü saat 20:00’de Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan “Seni Unutmak İstemedim Ki” adlı tiyatro oyunu ile devam edecek. 11 yıllık bir evliliği ayakta tutmak için en fazla ne yapardınız? Mesela sırf karınızı mutlu etmek için hamile kalır mıydınız? Kadınlar aslında ne ister? Erkekler bu isteklerin ne kadarını doğru anlar? Madem evlilik uzun bir oyun o zaman haydi oynamaya başlayalım ama kurallara dikkat edin zira bazıları size çok da uymayabilir. Temaşa Gösteri Sanatları uzun ömürlü bir evliliğin tarifini sizler için yaptı... Kadın ne ister, erkek ne anlar? Tüm bu soruların esprili bir dille ele alındığı tiyatro oyunu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde 17 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de Çerkezköylü tiyatro severler için sahnelenecek. Oyunda usta sanatçılar Ferdi Akarnur, Kayra Şenocak, Dost Elver ve Buket Dereoğlu yer alacak. Kayra Şenocak’ın yazıp yönettiği oyunu, 10 yaş ve üzeri tüm tiyatro severler izleyebilecek.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL OYUN

Kültür-sanat etkinlikleri, 21 Kasım Pazar günü “Canım Kardeşim Benim 3” adlı müzikli çocuk oyununun sahnelenmesi ile devam edecek. Murat Kürüz’ün yazıp, Gökhan Doğrusoy’un yönettiği oyun 13:00 ve 15:00 saatleri olmak üzere iki seansta sahnelenecek.

KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ “ON KİŞİYDİLER” ADLI OYUN İLE DEVAM EDECEK

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi, 3 Aralık Cuma günü saat 20:00’de ise “On Kişiydiler” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Agatha Christie’nin eserinden uyarlanan "On Kişiydiler" adlı tiyatro oyununun başrolleri arasında Türk sinemasının efsane isimlerinden Ediz Hun’un yanı sıra, Savaş Özdural, Pelin Turancı, Fatih Gülnar, Hakan Akın, Oya İnci, Özdemir Çiftçioğlu, Cengiz Eşiyok, Ilgın Angın, Ozan Altuntaş yer alıyor. Savaş Özduran'ın çevirmenliğini yaptığı oyunun yönetmenliğini ise Burak Karaman üstleniyor.

MEHŞER-İ CÜMBÜŞ ÇERKEZKÖY’E GELİYOR

22 Aralık Çarşamba günü saat 20:00’de ise Türkiye'de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatro severler ile buluşacak. Yiğit Arı, Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak, Ayhan Taş ve Burak Satıbol’un yer aldığı Mahşer-i Cümbüş ekibi ile Çerkezköylü tiyatro severler eğlenceli bir gün geçirecekler.

KONTROLLER HES UYGULAMASI ÜZERİNDEN YAPILACAK

Pandemi tedbirleri kapsamında aşılarını tamamlamış veya hastalığı geçirmiş izleyiciler Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bilgilerini göstererek etkinliğe katılabilecek. Aşılarını tamamlamamış veya hastalığı bağışıklık süresi devam eden bir vakitte atlatmamış kişiler ise, en fazla 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testlerini göstererek etkinliğe katılabileceklerdir. Tüm kontroller etkinlik girişlerinde HES uygulaması üzerinden yapılacaktır.

BİLETLER ÜCRETSİZ

Çerkezköy Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında biletlerin, Atatürk Kültür Merkezi Salonu kapasitesi ile sınırlı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, “Etkinliklerimize katılmak isteyen vatandaşlarımız, ücretsiz biletlerini etkinlikten 2 saat önce Atatürk Kültür Merkezi gişelerinden temin edebilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim