Çerkezköy Bakış- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla “Adım Adım: 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı program kapsamında MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından kahvaltı programı düzenlendi.
Kahvaltıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, MHP MYK Üyeleri Murat Turna ve Koray Önsel, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, BBP MKYK üyesi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetimi, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetimi, Ülkü Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Zafer Şengöz ve yönetimi, STK temsilcileri, AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri, gaziler ve çok sayıda partili katıldı.
MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in yaptığı açılış konuşmasının ardından sırasıyla MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, MHP MYK Üyeleri Koray Önsel ve Murat Turna selamlama konuşması gerçekleştirdi.


Akabinde konuşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, “Büyük Türk milletinin Çerkezköy’de toplandığını görüyor, izliyorduk ama bugün yaşıyoruz. Anadolu’nun her bir şehrinden çoluğunun çocuğunun rızkı için ekmeğinin peşine düşüp bu taraflara gelen, burada bir düzen kurarak çoluk çocuk yetiştiren ama aynı zamanda meselenin işle, aşla, ekmek bitmediği, değerleriyle beraber yaşama ülküsüyle yanıp tutuşan böyle bir kitle gerçekten yürekten alkışlamaya değer. Biz kimiz, neyiz, Anadolu’nun bu hikayesiyle bu memleket çocukları neyin peşinde, bir hafta sonu kendi ailesiyle kahvaltı yapıp başka yerlerde vakit geçirme ihtimali olduğu halde ısrarla bu misafirleri beklemesinin arkasında ne var? İşte burada bir duygu, düşünce, bir fikir, bir yaşam tarzı bir ölümsüzlüğü arama arzusu var. Sizin derdiniz bu şartlar altında iş değil, aş değil, ekmek değil bir şekliyle işini, aşını ekmeğini çözmüş rızkının peşinde olmuş insanlar olduğunuz halde bu memleket nereye gidiyor, Türk milleti yarınlarda ne olacak, Türk milli devleti nereye evrilecek, bu memleketin siyasetini yöneten, söyleyen sözüm ona demokratik programlarda fikir alışverişinde bulunan insanların günlük hayatta konuştuklarının dışında 2 tane MHP’li, 2 tane genel başkan yol arkadaşı buraya geliyorlar ne söyleyecekler, merakınızı çok iyi hissediyor, arıyorum” dedi.

"BU BİR SORUMLULUK, BİR VEBALDİR"

Ersoy’un ardından konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın da yaptığı konuşmada, “Biz Cumhur İttifakı diyoruz ama içini doldurmak lazım. Niye Cumhur İttifakı? Bu Cumhur İttifakı oluştuktan sonra bir anda birileri harekete geçti acaba biz buna antikor oluşturabilir miyiz yani bir rakip, bunu yok edebilecek bunu akamete uğratacak bir yapı oluşturabilir miyiz derdine düştüler ve hala o süreç devam ediyor. Parti üstüne parti kuruyorlar. Birbirine benzemeyen yapılar bir araya geldi. İnanın şu topluluk içinde Anadolu’nun her tarafında ben burasını küçük bir Türkiye olarak görüyorum. Hem batımızdan hem doğumuzdan kuzeyimize, güneyimize insanların gerçekten yurt edindiği bir coğrafyadayım, ben bunun farkındayım. Dolayısıyla burada bir Türkiye resmi var. Bunu niye söylüyorum? Bizi bir araya getiren ortak bir payda var ki buraya geldiniz.  Bunu siyasi söylemle söylemiyorum. Yani şu salonda herkesin MHP’li olması şart değil. Ama herkesin vatanını, milletini, bayrağını devletini önceleyen bir ortak paydası var ki bugün buradayız. Aslı bu. Biz de dedik ki sosyal medyanın çok etkin olduğu bir dönemde, yani algının olguyu yok ettiği bir dönemde yalanın, iftiranın gereceği galebe çaldığı bir süreçte gelip bunları anlatacağız, paylaşacağız sizlerle. Bu bir sorumluluk, bir vebaldir. Sadece sorumluluk siyasi değil insani sorumluluğumuz da aynı zamanda. Çünkü yarın yüce divanda haşr olduğumuzda rabbim bize ne bildiklerimizle imtihana tabii tutmayacak bizleri. Ne yaptın kulum diyecek.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim