Çerkezköy OSB Konferans Salonu’nda hafta sonu Almir İmsireviç’in yazdığı ‘Eğer Bu Bir Film Olsaydı’ oyunu sahnelendi. Tiyatroseverin yoğun ilgi gösterdiği oyunda Yugoslavya’nın dağılması sırasında kendilerini savaşın içerisinde bulan bir ailenin başından geçenler anlatıldı.

Çerkezköy Bakış -
Almir İmsireviç’in yazdığı Bilge Emin’in  yönettiği ‘Eğer Bu Bir Film Olsaydı’ Çerkezköy’de sahnelendi.

ÇERKEZKÖY OSB SALONU’NDA SAHNELENDİ


Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde Devlet Tiyatroları tarafından pazar günü saat 15.00’da sahnelenen oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda önceki gün sahnelenen oyunu Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ile Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, sanayiciler, kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

BEĞENİ TOPLADI


Almir İmsireviç’in yazdığı Bilge Emin’in yönettiği ve oyunculuklarını Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Barış Bağcı, Berk Sezenler, Emre Yeşilöz, Gürşen Eren’in üstlendiği ‘Eğer Bu Bir Film Olsaydı’ isimli Oyun 1992 yılında Yugoslavya’nın dağılması sırasında kendilerini savaşın içerisinde bulan bir ailenin başından geçenleri konu alıyor. Oyun evin büyük oğlu Alaaddin’in anlatımları ile izleniyor. Aile savaş ortamında gündelik yaşantısına devam ederken, Alaaddin zaman zaman perdenin arkasından dönemin önemli olayları hakkında kısa açıklamalar yapıyor. Bunlar kimi zaman iki ülke arasında imzalanan bir anlaşma olabiliyorken kimi zaman da ünlü bir çiftin evlilik veya boşanma haberleri olabiliyor. Tek perde olarak sahnelenen oyun yaklaşık 1 saat 15 dakika sürüyor. Bu süre boyunca savaşın, her bir aile bireyi üstünde oluşturduğu tedirginlik, huzursuzluk ve sürekli tetikte olma durumu net bir şekilde görülebiliyor.

ETKİNLİKLER SÜRECEK


Oyunun sonunda dakikalarca oyuncuları alkışlayan katılımcılar hem oyunculara, hem de ÇOSB Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de oyunculara çiçek vererek bundan sonra da kültür ve sanat etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.
Editör: TE Bilisim