Çerkezköy Bakış - Çerkezköy İrmet Hastanesi, obezite başta olmak üzere Dünya’nın birçok ülkesinden gelen yabancı hastalara şifa oluyor.
Sağlık turizmi kapsamında İngiltere’den bin 600 yabancı hasta, çeşitli tedaviler için İrmet Hastanesi ile görüşme sağladı. Ancak İngiltere’nin uyguladığı kovid-19 kararı nedeniyle bu seyahat gerçekleşemedi.

TÜRKİYE KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKARTILDI

İngiltere, Türkiye'yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı.
İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu seyahat listesinde güncelleme yaptı. Güncellemede, Türkiye, Pakistan, Maldivler, Mısır, Sri Lanka, Umman, Bangladeş ve Kenya'nın yer aldığı 8 ülke, İngiltere'ye gelecek İngiliz vatandaşları ve İngiltere'de oturum iznine sahip kişilere otelde zorunlu karantinanın uygulandığı kırmızı listeden çıkarıldı.

DÖVİZ GİRDİSİ VE EKONOMİK HAREKETLİLİK

Bu kararın ardından İngiltere’de yaşayan vatandaşlar Türkiye’ye, sağlık turizminin önemli merkezlerinden olan Çerkezköy’e gelmeye başladı. Hastaneye, kısa süre içinde bin 600 İngiliz vatandaşı tedavi amacıyla Çerkezköy’e gelecek. Bu kişilerin refakatçileri ile birlikte bu sayının 3 bini geçmesi bekleniyor. Hastane yönetimi, ilçe ekonomisinin canlanması içinde sağlık turizmi kapsamında gelen yabancı vatandaşlara, ilçe esnafından alışveriş yapmaları konusunda çağrı da bulunacak. Bu sayede, döviz girdisinin yanı sıra, ekonomik hareketlilik de yaşanacak.
 

Editör: TE Bilisim