Edirne Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nin düzenlediği 'Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda Çerkezköylü temsil eden atletlerden Muhsin Aktağ, Ümit Çalışkan, İlter Tugaç, Cemil Şenel, Bahtiyar Karakaş ile İhsan Engin derecelerle döndü.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköylü sporcular Muhsin Aktağ, Ümit Çalışkan, İlter Tugaç, Cemil Şenel, Bahtiyar Karakaş ile İhsan Engin 'Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’na katıldı.

611 SPORCU KATILDI

Edirne Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından 'Uluslararası Sınırsız Dostluk Maratonu’nun ikincisi düzenlendi. Yunanistan ve Türkiye topraklarında yapılan maratona 611 sporcu katıldı. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan 'Sınırsız Dostluk Maratonu' Edirne ve Yunanistan'ın Kastanias Kasabası arasında koşuldu. Etkinliğe katılanlardan pasaport ya da vize istenmedi.

SINIRLAR KALKTI

Maraton sayesinde iki ülke arasındaki sınırlar bir süreliğine de olsa kalktı.Bu yıl ikincisi düzenlenen maratonun başlangıcında konuşan Orestiada Belediye Başkanı
Vasilis Mafridis,“Türk-Yunan-Bulgar dostluğunu simgeleyen en güzel yarışlardan, organizasyonlardan birisi olacağını düşünüyorum. Umarım ki herkes, hem atletler hem de genel olarak katılan katılımcılar herkes bu organizasyondan mutlu ayrılır.” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Derneği’nin organize ettiği bizimde ana sponsoru olduğumuz, her anlamda katkı verdiğimiz Uluslar arası Dostluk Yarı Maratonu var. Bugün ülkeler arasında var olan sınırların, aslında insanların yüreklerinde, beyinlerinde olmadığını kanıtlayacağız. Hem Edirne’nin tanıtımı anlamında hem de sporun insanlığın evrensel alanlarından biri olduğu ve sınır tanımadığını burada tüm ülkelerin sporcularıyla birlikte bir kez daha göstereceğimiz için mutluyuz” dedi.

22 KİLOMETRE KOŞULDU

Selimiye Cami önünden başlayan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, Belediye Binası, Atatürk Anıtı, Büyük Edirne Sinagog’u, Tunca ve Meriç Köprülerinden, Pazarkule Gümrük Kapısı’ndan Yunanistan’a gidildi. Yunanistan’ın Kastanias Kasabası’ndan geriye dönülen olan maraton koşusunda, Edirne Karaağaç Mahallesi, Lozan Anıtı, Eski Tren Garı’ndan geçilip, tekrar Meriç ve Tunca nehri üzerinden 25 Kasım Stadyumu’nun yanına varıldı. Buradan Saraçlar Caddesi’ne koşan sporcular, Orduevi’nden Selimiye Cami’nin arkasına dolaştı. Belediye Binasıyla, Selimiye Camii arasında son bulan uluslararası yarı maratonunda toplamda 22 kilometre yol koşuldu.



BİRİNCİ ETİYOPYALI OLDU

611 sporcunun katıldığı maratonu 516 erkek sporcu arasında Etiyopyalı Sulti Gure Tımbre 1 saat 7 dakika 2 saniyelik derecesiyle birinci, 1 saat 7 dakika 15 saniye ile Aykut Taşdemir ikinci ve yine Etiyopyalı Argachew Assefa Tola 1 saat 8 dakika 54 saniyelik derecesiyle üçüncü bitirdi. Maratona katılan 95 kadın sporcu arasından 1 saat 25 dakika 22 saniyelik derecesiyle Mihisa Mircheva birinci, Duygu Boyan 1 saat 26 dakika 28 saniye ile ikinci ve 1 saat 29 dakika 42 saniyelik derecesiyle Bulgar sporcu, Marinela Nineva üçüncü oldu.

DERECELER BELLİ OLDU

Maratonda yarışan Çerkezköylü sporcular ise şu dereceleri aldılar: “35-44 Yaş Grubu’nda Muhsin Aktağ 1 saat 46 dakika ile 36’ncı, Genç Kategorisinde İlter Tugaç 1 saat 45 dakika ile 97’nci, Ümit Çalışkan saat ile 208’nci, 55-64 Yaş Grubu’nda İhsan Engin 2 saat 49 dakika ile 66’ncı, 65 Yaş Grubu’nda Cemil Şenel 2 saat 20 dakika ile 6’ncı, Bahtiyar Karakaş 2 saat 52 dakika ile 12’nci oldu. 

İRMET’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Sporcular Muhsin Aktağ, Ümit Çalışkan, İlter Tugaç, Cemil Şenel, Bahtiyar Karakaş ile İhsan Engin sponsorluk ve tüm desteklerinden dolayı Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne teşekkür ettiler.
Editör: TE Bilisim