Çerkezköy Bakış- Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi öğrencileri ile birlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret etti.

BAŞKAN AKAY SÖZÜNÜ TUTTU

Çerkezköy Belediyesi, Halk Akademisi bünyesinde eğitim-öğretim gören öğrenci kafilesi için Ankara gezisi düzenledi. Kafilede ayrıca, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bu yıl konuk olduğu “Bizden Konuşalım, 23 Nisan” programında moderatörlük yapan Sare İpek, Salih Levend, Muhammet Buğra ve Esma Öykü de velileri ile birlikte kafilede yer aldı. Başkan Akay, böylece 23 Nisan programında küçük öğrencilere verdiği Anıtkabir ziyareti sözünü de tutmuş oldu.

İLK DURAK ANITKABİR

Ankara gezisine katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu, ilk kez Anıtkabir’i ziyaret edecek olmanın heyecanını yaşadı. 17 Kasım Çarşamba sabahı saat 07.30’de Ankara’ya ulaşan Çerkezköy Halk Akademisi kafilesini burada Belediye Başkanı Vahap Akay karşıladı. Aslanlı Yoldan geçerek Atatürk’ün mozolesine gelen Belediye Başkanı Vahap Akay ve öğrenciler, daha sonra Anıtkabir’in içinde yer alan Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda başarı sözü verirken; Belediye Başkanı Vahap Akay da öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

MÜZELERİ GEZDİLER

Anıtkabir ziyaretinin ardından öğle yemeği yiyen kafile, daha sonra Ankara Kalesi’ni, ardından da Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak anılan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi’nin Ankara gezisi, Cumhuriyet Müzesi olarak anılan İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyareti ile sona erdi. İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretinin ardından kafile Ankara’dan ayrıldı.

ÖĞRENCİLERDEN ULU ÖNDERİMİZE SÖZ

“Anıtkabir’de Atamızın huzuruna çıkmış olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduk” diyen Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi öğrencileri, “Atamıza, çok çalışıp başarılı olacağımıza dair söz verdik. Onun ilkeleri ışığında yürüyerek, bizlere emanet ettiği bu güzel vatana ve Cumhuriyete sahip çıkacağız” ifadelerini kullandılar.
Öğrenciler, böylesine anlamlı bir gezi düzenleyen Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim