Çerkezköy Bakış - 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu bir grup askerin darbe girişimine karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti sürüyor. Çerkezköylüler her gece olduğu gibi önceki gece de Cumhuriyet Meydanı’nı doldurarak darbe girişimini protesto ettiler.

ÇERKEZKÖYLÜLER ALANI DOLDURDU

Önceki gece saat 21.30’da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, kurum ve kuruluşların temsilcileri, Eğitim Bir Sen Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Üzgün, öğretmenler ile Çerkezköylüler katıldı.

“EN İYİ MESAJI VERİYORSUNUZ”

Programa Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun Kur’an tilaveti ile başlandı. Sonrasında hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı yaptı. Sait Yazı konuşmasına Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” dizeleriyle başladı. Çerkezköy’ün 11 gecedir birlik beraberliği gösterdiğini kaydeden Yazı “11 akşamdır millete, vatana sahip çıkmanın ne demek olduğunu gösteriyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE MEYDANLARA KOŞTUK”

15 Temmuz gecesi hep birlikte meydanlara koştuklarını anlatan Yazı “Bu darbe girişimi karşısında sokağa çıkan, canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu konuda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

“ERDOĞAN’I VERMEYECEĞİZ”

İmam Hatip neslinin bugün Türkiye’yi yönettiğini kaydeden Yazı şöyle devam etti: “Müslüman aleminin başında bir taç gibi duruyor. İnşallah imam hatip nesli bu ülkede daha güzel şeyler yapacak. Bunu hep beraber başaracağız. Ülkemizi parçalamak, vatandaşımızı birbirine düşürmek isteyen karanlık güçlere, darbe sevicilerine dur dediniz. Dur demeye de devam edeceksiniz. Bunu hep birlikte başaracağız. Bu darbe sevicileri tarih boyunca devletin içinde sürekli yuvalanmışlar. Koca Osmanlı İmparatorluğu’nu bu darbeciler yıktılar. Sultan Abdülaziz’i darbe ile devirdiler. Cennet mekan Sultan Abdülhamit’i darbe ile devirdiler. Türkiye Cumhuriyeti’nde 1960 darbesini yaşadık. Merhum Başbakan Adnan Menderes’i darbe ile dar ağacına gönderdiler. İşte sizler bu duygu ve heyecanla sokaklardasınız. ‘Menderes’i bunlara verdik Tayyip Erdoğan’ı vermeyeceğiz’ diye haykırıyorsunuz.  
Artık darbe heveslileri milletin birliğine tosladılar. Bundan sonra heveslerine nail olamayacaklar.”



“ÜLKEYİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜLER”

12 Eylül 1980 darbesi öncesinde üniversitede öğrenci olduğunu belirten Yazı, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sırf kendi iktidarları için darbe yapabilmek için bu ülkenin gençlerini birbirine düşürdüler. Sağcı-solcu diye ayırdılar. Alevi-Sünni diye ayırdılar. Kurtarılmış alanlar ilan edildi. 12 Eylül’de bir düdük çaldı. Ne terör kaldı ne de kurtarılmış yerler kaldı. Darbecilere ‘madem terör olayları bir günde bitiyordu, neden bu zamana kadar beklediniz?’ diye sorduklarında darbeciler ‘İhtilalin olgunlaşması için bizim iktidara gelmemiz için göz yumduk’ dediler. Bunlar kendileri iktidara gelmek için bu ülkenin evlatlarını her zaman gözünü kırpmadan şehit ettiler. Ama bundan sonra duvara tosladılar. Milletimiz kale gibi bunların önüne dikildi. Bir daha bunlar bu emellerine kavuşamayacaklar.”

“MİLLETİMİZ KALE GİBİ ÖNLERİNDE DURDU”

Sait Yazı, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını da paylaşarak şunları söyledi: “28 Şubat sürecinde üniversite son sınıfta başörtülü bacılarımız başörtülerinden tutularak okullardan atıldı. Başörtülü memurlarımız kamu kurumlarına sokulmadı. Ellerinden gelseydi sokakta başörtüsü ile gezmeyi yasaklayacaklardı. Ama onların bir hesabı varsa milletimizin de bir hesabı, Mevla’nın da bir hesabı var. Onlar emellerine ulaşamadılar. Milletimiz kale gibi önlerinde durdu.”

“HERKES BU MEYDANDA”

Birlik-beraberlik mesajı vererek konuşmasını sürdüren Yazı “Bunlar yıllarca sağcı-solcu diyerek milleti bölmeye çalıştılar. Alevi-Sünni dediler, milleti birbirine düşürdüler. Türk-Kürt diyerek milletimizi bölmeye çalıştılar. Azınlıkların üzerine giderek milleti bölmeye çalıştılar. Ama hiçbir zaman bu darbe heveslileri emellerine nail olamadılar. Bu milletin kucaklaşmasını engelleyemediler. İşte 11 gündür tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de Türk’ü de burada, Kürd’ü de burada, Alevisi de burada, Sünnisi de burada. Romanı da burada Türkiye’nin tüm inançları burada. Tüm siyasi parti mensupları burada.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”

Birlik ve beraberlik halinde olmamız halinde tarihteki gücümüzü yeniden bulacağız. Türkiye’nin üzerine gelmelerinin en önemli nedeni de budur. Bizi zayıf düşürüp, İslam dünyasının başından aşağıya indirmektir. Bunu da başaramayacaklar. İnşallah İmparatorluk döneminde daha güçlü seviyeye ulaşacağız.” ifadelerine yer verdi.  

MEVLİD OKUNDU

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı’nın konuşması sonrasında Diyanet Sen Çerkezköy Temsilcisi Vahdettin Hayırlıoğlu bir konuşma yaptı. Yatsı Namazı sonrasında İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ile cami imam-hatiplerinin katılımıyla mevlid ve kasideler okundu. Gece boyunca devam eden Demokrasi Nöbeti günün ilk ışıklarında son buldu.
Editör: TE Bilisim