Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği 2. Bisiklet Şenliği, Motokros Yarışmaları, Dağ Bisikleti Yarışmaları ve Uçurtma Şenliği’ne ilgi yoğun olurken, şenliklere katılan vatandaşlar festival tadında bir gün geçirdi.

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Bisiklet şenliği’nin bu yıl ikincisi düzenlendi.

BELEDİYE ÖNÜNDEN BAŞLADI


Önceki gün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Binası önünden başlayan Bisiklet Şenliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ve yüzlerce bisiklet tutkununun yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da eşi Güliz Akay ve oğlu Deniz Akay ile birlikte katıldı.

ŞENLİK ALANINA ULAŞTILAR


2. Bisiklet Şenliği’ne katılan sporcular Atatürk Caddesi istikametinden Narin Kavşağı’na kadar pedal çevirdikten sonra Narin Kavşağı’ndan tekrar Atatürk Caddesi’ne dönerek, Altıyol Kavşağı’na geldi. Altıyol Kavşağı’ndan Hükümet Caddesi’ne, oradan Hikmet Uğraş Caddesi’ne ulaşan sporcular, Kuşbahçe Mevkii’ndeki Şenlik alanına ulaştı.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER


Bisiklet Şenliği’nin ardından Uçurtma Şenliği ve Motokros müsabakaları başladı. Çerkezköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan uçurtmaları şenliğe katılan çocuklar ve aileleri gönüllerince uçurarak, unutulmaz bir gün geçirdi. Uçurtma şenliği devam ederken bir yandan da Motokros yarışmalarının startı verildi. Şenlik Alanında Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav, ayran, su ve meyve ikramı yapıldı.



MOTOKROS YARIŞMALARI DÜZENLENDİ


Kuşbahçe Mevkii’ndeki Şenlik Alanında düzenlenen Kilyos Spnng Motokros Park yarışmaları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yarışmalar sonucunda Pro A Kategorisinde Mertkan Sadık 1. , Soner Metin 2. ve Travis Fotty 3. oldu. Pro B Kategorisi’nde şampiyonluğu Murat Erşahin alırken, Harun Turan ikinci ve Mehmet Okuyan ise üçüncü oldu. Grup 1 Kategorisi’nde ise Şevki Şevkiev birinci, Deniz Memnun ikinci ve Adil Başer üçüncü oldu. Grup 2. 250 CC A Kategorisi’nde Akı Karameşe birinci, Hakan İldeniz ikinci, Oğuz Mnez üçüncü olurken, Grup 2 250 CC B Kategorisi’nde Erdem Altuntaş birinci, Roy Arkanyan ikinci, Riyk Voogt ise üçüncü oldu. Grup 2 150 CC Kategorisi’nde Bikem Akpul birinci, Erdem Ertunç ikinci olurken Grup 3 Veteranlar Kategorisi’nde Bahattin Sadık birinci, Faruk Demirtaş ikinci ve Metin Esentürk üçüncü olurken, Grup 3 250 CC A Kategorisi’nde Fuat Kolo birinci, Yusuf Küçük ikinci ve Oğuz Gedik üçüncü oldu.

MADALYA VU KUPALARI VERİLDİ


Grup 4 Kategorisi’nde birinci Efe Kaan Özer olurken, ikinci Figen Sarı ve üçüncü Eren Küçük oldu. ATV yarışının galibi Özgür Çocuk olurken, Yasin Cihangir ikinci ve Yalçın Tınaz ise üçüncü oldu. Motokros yarışmalarının sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

DAĞ BİSİKLETİ YARIŞMALARI DA DÜZENLENDİ


Dağ Bisikleti Yarışmalarında ise Yıldızlar Kategorisi’nde Alper Köroğlu birinci, Emir Öztürk ikinci, Necati Türüt üçüncü olurken, bayanlarda İrem Özdemir birinci, Nurdan Bayraktar ikinci, Masterler Kategorisi’nde Çetin Aksak birinci, İlhan Gün ikinci ve Şaban Yıkar üçüncü oldu. Gençler ve Büyükler Kategorisi’nde ise Muhammed Ayar birinci olurken, Ertuğrul Dağcı ikinci, Mustafa Çetin üçüncü oldu. Yarışmaların ardından Bisiklet Çekilişi yapılırken, çekilişi Yusuf Ziya Elsever kazandı. Etkinlikte çeşitli hediye çekilişleri de yapıldı. Hediye çekilişlerinin ardından Dağ Bisikleti Yarışmalarında dereceye giren sporcuların madalya ve kupaları verildi.
Editör: TE Bilisim