Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), su faturalarından yüksek gelir aldığı Çerkezköy’e, su altyapı yatırımını yeterli ölçüde yapmadığı ifade ediliyor. Yaptığı altyapı çalışmaları ile su taşkınlarının büyük ölçüde önüne geçen TESKİ, aynı başarısını içme suyu hatlarında gerçekleştiremedi.

PERSONEL VE EKİPMAN EKSİKLİĞİ

İlçenin içme suyu çok eski asbest borularla sağlanıyor. Bu nedenle hemen hemen her gün birçok cadde ve sokakta su kesintisi yaşanıyor. Kesinti nedeniyle çeşmelerden saatlerce su akmazken, personel ve ekipman eksikliği nedeniyle de müdahaleler gecikiyor.

Alınan bilgiye göre, ilçe genelinde yaklaşık 60 kilometre asbest boru hattı var. Bu boruların Atatürk ve Öztrak Caddesi ile bağlantılı sokaklardaki asbestli çimento su boruları (AÇB) ile değiştirildi. Ancak ilçenin büyük çoğunluğunda hala asbestli boru var ve her gün bir yerden patlıyor. Vatandaşlar, nüfusu sürekli artan Çerkezköy’e TESKİ’nin yeterli yatırımı yapmadığını ifade ediyor. Vatandaşlar, “8,5 yılda her yıl bir mahallenin içme suyu boruları değiştirilseydi şimdiye kadar her yer yenilenir, su patlakları olmazdı. Yetkililerin bu konuda önlem alması ve içme suyu altyapısını değiştirerek, sağlıklı içme suyunun abonelere ulaştırılmasını ve kesinti yaşanmamasını istiyoruz.” dediler.
 

Editör: TE Bilisim