Çerkezköy Bakış - Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde END Productions tarafından 22 yıldır aralıksız düzenlenen “fizy Liselerarası Müzik Yarışması” nın 22. sinin eleme etapları başlıyor. “Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu” ödülüne sahip yarışmanın İstanbul elemeleri, 22-23-24 Mart tarihlerinde İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak.
İstanbul’da yarışacak okullar ve şehirler belli olurken İstanbul elemelerinde bu yıl Tekirdağ'dan; Özel Tekirdağ Aka Koleji, Özel Çerkezköy Gülerçin Anadolu Lisesi, Özel Çorlu Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları, Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Şarköy Anadolu Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji, Tekirdağ Doğa Koleji ve yarışmaya ortak grup kurarak katılan Özel Çorlu Mektebim Sağlık Meslek Lisesi & Özel Çorlu Mektebim Anadolu Lisesi & Mimar Sinan Anadolu Lisesi büyük finale kalmak için yarışacak.
İstanbul elemelerinde Tekirdağ'ın yanı sıra; Bursa Gaziantep, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya,Trabzon ve Yalova’dan gelen liseliler yarışacak
Fizy sponsorluğunda gerçekleştirilen, “fizy 22. Liselerarası Müzik Yarışması için 81 ildeki 8.000 liseliyi birbirinden değerli ödüller de bekliyor. Organizasyonun 22. yılında yarışmanın ödülleri arasında, cazip para ödüllerinin yanı sıra, eğitim sponsoru Okan Üniversitesi’nin üç öğrenciye vereceği Üstün Başarı Ödülleri kapsamında burs ödülleri de yer alıyor.

HFZ EKİBİ HAZIR

Yarışmaya Çerkezköy HFZ Anadolu Lisesinden de katılım olacak. Yaklaşık 1 aydır bu yarışmaya hazırlanan Yaren Durmuş Bek (vokal), Çağla Şenay Tokgöz (solist), Aydıncan Çiftçi (ritim gitar), Furkan Yağmurtaşan (Cajon) ve Baran Ekin Demirci  ise (elektro gitar) ile
Alicia Keys’in ‘Girl on fire’ şarkısını söyleyecekler. HFZ’li öğrenciler yarışmada oldukça iddialılar.

GÜLERÇİN “GEL GÖR BENİ” DİYECEK

Yarışmada Çerkezköy’ü temsil edecek bir diğer okul ise Özel Gülerçin Koleji öğrencileri. Okulun kurucusu Sait Bülent Gülerçin ve okul müdürü Ömer Kürklü’nün desteği ile lise öğrencileri Atakan Erbay, Yağız Okuyan, Kaan Akbulut Begüm Altıntaş ve Eylül Saygılı ‘Gülercin Müzik Grubu’nu kurdu. Öğrenciler, hepimizin kulağına aşina olan “Gel gör beni aşk neyledi” şarkısını seslendirecek.

ÖDÜLLER

Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için 1.lik ödülü 10 bin TL, 2.lik ödülü 7 bin 500 TL,
3.lük ödülü ise 5 bin TL. Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için 1.lik ödülü 6 bin TL, 2.lik ödülü 4 bin TL, 3.lük ödülü 2 bin TL. Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için de 1.lik ödülü 3 bin TL, 2.lik ödülü 2 bin TL ve 3.lük ödülü bin TL olarak belirlendi.
Okan Üniversitesi Üstün Başarı Ödülleri olarak da birincilik ödülü Okan Üniversitesi Konservatuvarı yüzde 100 eğitim bursu, ikincilik ödülü yüzde 70, üçüncülük ödülü ise yüzde 50 eğitim bursu olduğu ifade edildi.  Bu kategorilerin dışında Basın Özel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde bir lise ve bir öğrenciye plaket verilecek.

Editör: TE Bilisim