Çerkezköy Bakış -  Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu Kızılay Kan Merkezi'nde Kemik İliği Bağışçılığı ve Kök Hücre Bağışçılığı kampanyası kapsamında kan vererek, Çerkezköylüleri de bu kampanyaya davet ettiler.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Pazartesi günü Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çorlu Kızılay Kan Merkezi'nde bağışta bulunan Çerkezköy Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay "Çerkezköy'de kök hücre bağışı kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Çorlu Kızılay Kan Merkezi'nde yaşı 50'yi geçmeyen herhangi bir şekilde Hepatit C-B, Sifiliz hastalığı geçirmeye kişiler kemik iliği-kök hücre bağışçısı olabiliyorlar" dedi.

DAVETTE BULUNDULAR

Akay, “Bizler Derneğimizin Yönetim Kurulu olarak 3 tüp kan vererek kemik iliği ve kök hücre bağışçısı olduk. Bu verdiğimiz 3 tüp kan lösemi hastalar için ileride bir umut olacak. Ayrıca kemik iliği ve kök hücre bağışçısı olarak gittiğinizde eğer kan değerleri uygun ise kanser hastaları için beyaz kan hücresi bağışçısı da olabiliyorsunuz. 45 dakikalık makineye bağlı bir şekilde beyaz kan hücresi (Trombosit) alımı yapılmaktadır" dedi. Akay son olarak, tüm Çerkezköylüleri bu kampanyaya katılmaya davet etti.
Editör: TE Bilisim