Çerkezler, Bu yıl Çerkezlilerin sürülüşünün 152. Yılı dolayısıyla Çerkezköy’de oluşturulacak hatıra ormanına 152 fidan dikecek.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Beylikdüzü Çerkez Kültür Evi Genel Sekreteri Elif Gencer, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergüner Yavuz, Nevzat Altıtok, Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, Dernek Üyesi ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Enver Bayram’ı ziyaret etti.

HATIRA ORMANI OLUŞTURACAKLAR


Ziyarette konuşan Beylikdüzü Çerkez Kültür Evi Genel Sekreteri Elif Gencer, Trakya ve İstanbul'da yaşayan Çerkezler olarak Çerkezköy'de bir hatıra ormanı oluşturmak istediklerini belirtti. Bu yıl Çerkezlerin sürülüşünün 152. Yılı olduğunu ifade eden Gencer “Şayet uygun bir yer Belediye olarak gösterirseniz oraya 152 adet fidan dikeceğiz ve yetişene kadar bakacağız” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Beylikdüzü Çerkez Kültür Evi Genel Sekreteri Elif Gencer'den gelen talebe olumlu baktı.

YER BELİRLENDİ


Akay, Hallaçlı Yolu üzerindeki bir alanın kendilerine tahsis edileceğini ve ağaçlandırma çalışmasını Çerkezlerin burada yapabileceğini söyledi. Yer konusunda mutabakata varılmasının ardından Beylikdüzü Çerkez Kültür Evi Genel Sekreteri Elif Gencer ve Yönetim Kurulu Üyeleri detayları Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile görüştü.
Editör: TE Bilisim