Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Çevre Yönetim Sistem Müdürü Servinaz Kuru, ÇOSB Çevre Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi’den oluşan heyet, ÇOSB’nin Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisleri’nde çıkan atık çamurun bertarafı için yapılacak olan Çamur Yakma Tesisi yapımı için Bursa’ya teknik gezi düzenledi.

TESİS HAKKINDA BİLGİ ALDI


Gezi kapsamında ÇOSB heyeti ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni (BUSKİ) gezdi. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen ve Atıksu Daire Başkanı Devrim İzgi tarafından karşılanan ÇOSB heyeti BUSKİ’nin yapacağı Çamur Yakma Tesisi hakkında bilgi aldı. Ziyarette ÇOSB heyetine yapılacak olan yeni tesisle ilgili bilgiler verilirken, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

DOSAB’I ZİYARET ETTİLER


BUSKİ ziyaretinin ardından ÇOSB heyeti Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ni (DOSAB) ziyaret etti. DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, Başkan Vekili İlhan Sarı ve Bölge Müdürü Serhat Şengül tarafından karşılanan ÇOSB heyeti, Çamur Yakma Tesisi hakkında bilgiler alırken, ayrıca tesisi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÇEVREYE EN DUYARLI OSB’YİZ


ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “İki tane büyük Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisimizle bölgemizdeki çevreye en duyarlı OSB’yiz” dedi. Yıllardır yaptıkları yatırımlarla çevreye en az zarar verme prensibiyle hareket ettiklerini ifade eden Sözdinler “Bursa’ya yaptığımız ziyaretlerin de amacı arıtma tesislerinde çıkan, arıtılmış katı madde olan çamurların bertarafıyla ilgilidir. Biz zaten burada çıkan çamurları susuzlaştırıp çimento fabrikalarında yakılmalarını sağlıyoruz. Amacımız kendi bünyemizde Çamur Yakma Tesisini kurup çevreye sıfır atık bırakmaktır. Bu çerçevede ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek” dedi.

FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ


Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak, her konuda farkındalık yaratmak istediklerini kaydeden Sözdinler “OSB’lerin farkını oluşturmayı ve kendi sanayicimize de bunu yaşatmaya örnek ve öncü OSB olmaya çalışıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim