Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle mitinglerine devam ediyor. Akay, Gazi Osman Paşa Mahallesinin ardından ikinci mitingini Bağlık Mahallesinde yaptı.

ALBAYRAK: İLK İŞİMİZ VİYADÜĞÜ İHALEYE ÇIKARMAK

Yağmur ve soğuk havaya rağmen alanı dolduran vatandaşlara ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak seslendi. Albayrak, kendilerini yalnız bırakmayan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Kadir Albayrak, “Bu ne güzel Çerkezköy. Değerli Çerkezköylüler, yağmurda yağsa, karda yağsa Kadir ağabeyiniz hep sizinle olacaktır. Dün Malkara’daydım oradaki coşku görülmeye değerdi. Hepsinin selamını getirdim. 15 gün kaldı, hiç uyumayacağız, çok çalışacağız ve Mart’ın sonu bahar diyeceğiz. 31 Mart 2019’undan sonra, Tekirdağ’da Kadir Albayrak Çerkezköy’de Vahap Akay olduğunda ilk işimiz Bağlık Viyadüğünü ihaleye çıkarmak olacak. Bu süre içerisinde gece gündüz demeden yeni bir Tekirdağ ve Çerkezköy yapmak için çalıştık. 10 yıl AKP iktidarının Çerkezköy’e veremediğini biz 5 yılda verdik. Yeni 5 yılda daha fazlasını vereceğiz. Ben Vahap beyin Kadir ağabeyi olarak her zaman arkasındayım.” diye konuştu.    

AKAY: KADİR BAŞKANDAN ALLAH RAZI OLSUN

Albayrak’ın ardından mikrofonu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Millet İttifakı CHP Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay aldı. Akay, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı. Akay, “Sevgili Çerkezköylü vatandaşlarım, ben kendimi inatçı bilirdim ama siz bu yağmurda burada bizimle berabersiniz ya benden daha inatçı çıktınız hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu zorlu günlerde, yağmurlu ve çamurlu günlerde 5 yıl geçirdik. El ele, kol kola hep beraber mücadele ettik. Bu soğuk havada Bağlık Mahallesi’nde yalnız bırakmadınız sağ olun var olun. İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yılını kutluyor, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyorum. Aynı zaman Erzurum’un da düşman işgalinden kurtuluşu, tüm Erzurumlu hemşehrilerimi de saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Dere taşkınları, ani su baskınları yaşayan Çerkezköy’de Bağlık Mahallesi nasibini almıştı. Tevfik Fikret köprüsünü yıkarak Bağlık Mahallesi’ni bu taşkınlardan kurtardığımızı hatırladım. Çerkezköy’ün kara kabusu olan su baskınlarını sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımızın Kadir Albayrak’ın altyapı yatırımları sayesinde bir daha yaşamadık. Kendisinden Allah razı olsun.” dedi.

YAPTIKLARI HİZMETLERİ ANLATTI

Akay, konuşmasının devamında 5 yıllık görev süresinde yaptıkları hizmetlerinden bazılarını söyledi. Vahap Akay, “Bizler Çerkezköy’ün üst yapısında yaptığımız hizmetlerle Çerkezköy’ü 5 yılda değiştirdik. Veliköy’de Düğün salonu ve mesire alanı, Kızılpınar Mahallesi’nde cadde, sokak asfaltları ve 90 kilometrelik altyapı, Kartaltepe Piknik alanıi 23 Nisan Çocuk Parkı, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Çerkezköy’ün tamamında park ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştirdik. Milli Bayramlarımızı hep beraber kutladık. Yeni dünyaya gelen bebeklerimize hoş geldin dedik, yeni taşınan vatandaşlarımıza hoşgeldin hemşehrim dedik, acısı olanların yanında olduk taziye çadırı kurduk. Ramazan ayında tüm Çerkezköylülerle aynı sofrayı paylaştık.” ifadelerine yer verdi.

“VİCDANSIZ 18 UYGULAMASI”

Bağlık Mahallesi’nin temel sorunlarından biri olan okul sorununa da değinen Vahap Akay, yanlış uygulamalar nedeni ile Bağlık’ın mağdur olduğunu ifade etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Millet İttifakı CHP Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Karşı alanımızda bulunan okul alanı 1994-1999 yılı döneminde yapılan yanlış uygulamalar ve vicdansız 18 uygulaması ile 191 hisseli duruma getirildi ve bırakıldı. Bu sebeple sorumluluk sahibi bakanlık kamulaştırma da yapamadığı için biz okul yapacak alan arıyoruz. Bakın Bağlık Mahallesi’nde bir okul sorunu var. Çerkezköy Belediyesi’ni muhatap almak istemeyenler, kapısını çalmayanlar yüzünden Bağlık Mahallesi’nin çocuklarına okul kazandırılmadı. 2016 yılından önce Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki arkadaşlar hangi öğretmeni nereye atayayım derdindeydiler. O tarihten sonra bu küçük siyasetçiler değişti ve yeni Kaymakam beyden Allah razı olsun onun da büyük katkıları ile Çerkezköy’de bugün tekli eğitim hedefi açıldı. Milli Eğitimimizle beraber Bağlık Mahallesi’nin bu tarafına okul kazandıracağız. Bağlık Mahallesi’ndeki tek vesait ulaşım sıkıntısını da çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

“O TEMELİ ATACAĞIZ”

Bağlık Viyadüğü’nün temelinin atılmaması için bürokratik engellerin önlerine çıkarıldığını iddia eden Akay, “Bağlık Viyadüğü temelini atacaktık ama önümüze sürekli bürokratik engeller koyarak bu viyadüğün temelini seçim öncesi attırmadılar. Ama bu cezayı bize değil, Bağlık Mahallesi’ndeki vatandaşlara kestiler haberleri yok.  Sadece geciktirdiler, 2019 yılında Kadir Albayrak ile beraber o viyadüğün temelini atıp karşıya geçeceğiz.  Bu viyadük bittikten sonra o kambur köprüyü de oradan kaldırıp ışıklı kavşak yapacağız.” dedi.

DERE VE TERMİK SANTRALİ ANLATTI

Akay konuşmasının devamında Pınarça deresini ve Termik Santral konularına değindi. Akay, “2019-2024 döneminde Bağlık Mahallesi içinden geçen Pınarça deresinin, huzur sokak geçidine kadar ıslah edeceğiz sonra, dere kenarlarını Fatih Mahallesi’ndeki dere etrafında olduğu gibi ışıklandırıp kamelyalarımızı koyacağız. Bakın Çerkezköy’e püsküllü bir bela verdiler. Adı termik santral. Bu termik santral mücadelesini 2 yıl boyunca verdik. İki yıl mücadele ettik ve bakanlar gelip iptal ettik deyip duruyorlar. Teknik nedenlerden dolayı iptal edilmiş. Ama ÇED raporlarında, haritalarda o alan hala termik santral alanı olarak işaretli. Bununda hep beraber takipçisi olacağız. Bu yağmurlu havada sizleri daha fazla tutmayacağım. 31 Mart günü ellerimizi vicdanımıza koyarak sandığa gideceğiz ve oylarımızı kullanacağız. Ondan sonra Mart’ın sonu bahar diyerek yeni 5 yılda beraber olacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim