Çerkezköy Bakış - CHP’nin 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından program düzenlendi. 
İlk olarak ilçe teşkilatından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına kadar yürüyüş düzenlendi. Programa, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, CHP’li meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi.

“YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen bir konuşma yapan Dönmez, şu sözleri kaydetti; “Büyük Atatürk Sayın Genel Başkanım, Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığınız 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvay-i Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini 97’nci kuruluş yıl dönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir.

İlke ve devrimleriniz ile 2. Yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim