Çerkezköy Bakış - Dün, 29 Ekim Spor Kompleksinde yapılan ilçe kongresine CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nun yanı sıra ilçe belediye başkanları ile çok sayıda STK temsilcisi ile partili katıldı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetim kurulu üyeleri de davet üzerine kongreyi izlemeye geldi.
 

TRİBÜNLER RİNGE DÖNDÜ

Kongre öncesinde partililer ve protokol tribünlerdeki yerini alırken CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve eşi Kamil Yüceer, bir partili ile tartıştı. Tartışmaya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten de katıldı ve salonda soğuk rüzgarlar esti. Bu sırada tribünde partililer birbirine girdi. Kavgada merdivenlerden yuvarlananlar oldu. Kavgayı, araya giren polis ve partililer güçlükle önledi.
 

YÜCEER OLAYI KÜRSÜDE ANLATTI

Yaşanılan olayın ardından AK Parti İlçe Başkanı Öğe ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Aydeniz ile yönetim kurulu üyeleri salondan ayrıldı. Kürsüye çıkarak olayı anlatan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hayrabolu Belediyesi’nde çalışan ve aynı zamanda partili birinin kendi şahsına ve ailesine sin-kaf’lı küfür ettiğini ve bunun gerçekliğini tespit ettikten sonra CHP Tekirdağ İl Teşkilatının ve diğer Milletvekillerinin bu duruma sessiz kalmalarından dolayı kırıldığını dile getirdi. Yüceer, “Bu yaşadığım talihsiz olayın hemen ardından İl Başkanımızı ve Hayrabolu Belediye Başkanını arayıp görüştüm. Bunun akabinde İl Başkanlığından tarafıma gelen yazı da, oy birliği yapılıp herhangi bir delil ispat olmadığı ve karşı tarafın inkarını haklı kabul ederek şahsım zedelenmiştir. Bu kürsüden sormak istiyorum; adalet, hak, eşitlik diye kürsüde konuşanlar kürsüden inince neden hakkın peşinde koşmuyorlar. Ben bir Cumhuriyet kadınıyım, Atatürk’ün kızıyım, her şeyden önce ben bir anneyim. Benim şahsıma, özellikle babama, anneme, namusuma ve şerefime dil uzatanın o dilini kökünden koparırım bu böyle biline.” dedi.


 

ALTAYOĞLU: PİŞMAN OLACAKSINIZ!

Yüceer’in konuşmasının ardından olayda adı geçen Hayrabolu Belediyesi personeli hakkında Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu şunları söyledi: “Sayın vekilimizin anlattığı olaya ek bir şeyler söyleyeceğim ki bazı yanlışları düzeltelim. Hakkında konuşulan şahısın hakaret ettiğine dair en ufak bir somut delil yokken, polisleri, savcıları harekete geçirip belediyeye göndererek kayıt arattıran sayın Milletvekili Candan Yüceer, mahkemeye taşıdığı bu olayın arkasından bir şey çıkmayınca bu konuştuklarınız için pişman olacaksınız.” diye söyledi.
 

KONGRE KONUŞMALAR İLE DEVAM ETTİ

Yaşanan gerginliğin ardından ilçe kongresi konuşmacıların konuşmalarını yapması ile devam etti. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı söz aldı. Camcı, “10 Nisan 2016 olağanüstü kongre ile göreve geldiğimiz görevimize bugün tekrar ilçe başkanı olarak karşınıza çıkmaktan dolayı çok mutluyum. CHP laikliktir, özgürlüktür, çağdaşlıktır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, benim en büyük iki eserim var; birisi CHP diğeri ise Türkiye Cumhuriyetidir sözündeki CHP’nin neferi olmaktan dolayı gururluyum.” dedi. Camcı konuşmasının devamında ise, görev süresince yaptıkları faaliyetlerden kısaca söz etti. Engin Camcı, “Yaklaşık 1 buçuk yıl boyunca partililerin ve Çerkezköylülerimizin yanında olduk. Milli bayramlarımızı coşku ile kutladık. Halkın içinden çıkmadık. Sosyal Medyada en aktif şekilde çalıştık ve on binlere ulaştık. Partimizi layıkıyla temsil ettik. Termik Santrale karşı mücadele ettik ve bu mücadelemize devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
 

AKAY: ÇERKEZKÖY’DE OLMAYAN MESELELERİ BURADA KONUŞAMAZSINIZ

Camcı’nın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kürsüye geldi. Akay, pazar sabahı erkenden heyecanla uyandığını ve partisinin ilçe kongresine geliyor olmanın heyecanını yaşadığını ancak kongrede çıkan olaydan dolayı burayı birbirine katmak isteyenleri kınadığını ifade etti. Akay, “Çerkezköy’de olmayan meselelerini kalkıp Çerkezköy İlçe Kongresinde konuşamazsınız. Konuşacaksınız salonun dışı sizin olsun. Çerkezköy İlçe örgütü bildiğiniz üzere delege seçimini belirledi ve bugün de kongremizi yapıyoruz. CHP’nin demokrasi anlayışının atama, itaat olmadığını, CHP’nin demokrasi anlayışının sadece sandık olduğunu bir kez daha göstermiş bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı.


 

“BU HATALARI BIRAKSINLAR”

Akay, “Bizler partimizin 6 oklu ilkelerini hayatımızın her alanında yaşıyoruz ve uyguluyoruz. 6 ilkede çok değerlidir ve kıymetlidir. CHP’nin laiklik anlayışı farklı inançların bir arada yaşaması demektir. CHP, dinin siyasallaştırılmasını asla kabul etmez. Din, inanç, mezhep bu çatıda yoktur. Bu çatı altından birlik ve beraberlik vardır. Bu çatı altında bu tarihi hataları yapanları, bu hataları bırakmalarını söylüyorum. Belediye başkanı olmadan önce 2014’te sandık istemiştim. O gün nasıl sandık istediysem bugünde sandık istiyorum, yarında sandık isteyeceğim. Örgütüme inandım, dün inandım, bugünde inandım, yarında inanacağım. 2014 yerel seçimlerinde örgütüne inanmayanlar CHP belediye başkan adaylarını dışarıdan aramaya kalktılar, birini buldular. Aday adayı yaptılar, destekledir sonra parti ön seçimine soktular fakat örgüt kendi evladına sahip çıktı. 15 aralık 2013 tarihinde. Kendi elleriyle getirdikleri arkadaş, 2 hafta sonra AKP’den meclis üyesi adayı oldu. Sonra bunu Çerkezköy’de kabul etmedi 30 Mart’ta hezimete uğradı. Bunları bu örgüte yaşatanların, örgüte özür borçları vardır. Çuvaldızdan önce bu iğneyi kendimize batırmanın zamanı gelmişti. Şimdi çuvaldıza gelelim.” dedi.
 

ELEŞTİRİLERENLERİ TOPA TUTTU

Akay, kendi partisinin içindeki eleştirilerin ardından kendi belediyelerini eleştirenleri de topa tuttu. Geçmiş 2 dönemde Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten AK Parti yönetimini eleştiren Akay, halkın gerçek sahibi olan alanları halka geri verdiklerini kaydetti ve şunları ekledi: “Kaldırım, asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Örnek sokaklarımız tamamlanıyor. Yarım olimpik yüzme havuzumuzu gençlerimize kavuşturuyoruz. Bölgenin en büyük çocuk oyun parkını yaptık. Kızılpınar-Çerkezköy yolunu Karayolları yapacaktı ama yapmadı, onu da biz yapıyoruz. 27 Milyon TL’lik yatırıma yelken açıldı ve kent park birinci etap tamamlanmak üzere. İkinci etap hemen başlayacak. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile ailelerimizi sokaklara dökeceğiz.”dedi ve ardından belediyenin çalışmalarını anlattı.


 

VEKİLLER TEK TEK KONUŞTU

Akay’ın konuşmasının ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuştu. Öztrak ülke gündemine ilişkin konuşurken, ülke ekonomisini ve hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. Öztrak’ın ardından bir diğer Milletvekili Emre Köprülü söz aldı ve o da ülke gündemine ilişkin konuşarak AK Parti hükümetinin politikalarını eleştirdi. Son olarak CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten ise ilçe kongresinin hayırlı olmasını diledi.
 

CAMCI TEK LİSTE

Konuşmaların ardından kongreye tek liste ile giren mevcut İlçe Başkanı Engin Camcı yeniden CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Editör: TE Bilisim