Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ahmet Üzgün’ün aday adaylığını açıkladığı toplantıya katılan okul müdürleri ile öğretmenlere tepki gösterdi. Toplantıda çekilmiş fotoğrafları basın mensuplarıyla paylaşan Öztürk, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Çerkezköy Bakış
- CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Teşkilatı’nda dün saat 19.30’da basın toplantısı düzenledi.
BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Saat 19.30’da başlayan basın toplantısına CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ile İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Tansu Antınel ile İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katıldı.
O TOPLANDIDA    
AK Parti Tekirdağ Milletvekili aday adayı Ahmet Üzgün’ün milletvekili aday adaylığını açıkladığı toplantıya değinerek sözlerine başlayan Birol Öztürk, toplantıda hazır bulunan bazı müdürleri ile öğretmenlere tepki gösterdi: “Sizin ne işiniz var siyaset alanlarında? Öğretmenler günü için Gençlik Kollarımızın hazırladığı tebrik kartı zarflarını milli eğitim müdürü siyasi simge taşıdığı gerekçesiyle dağıtımını engelledi. CHP’li oldukları öne sürülerek Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından ücretli öğretmenlik verilmiyor. Verilse bile siyasi propaganda yapıyor diyerek görevden alınıyor. Kadrolu öğretmenler AKP tarafından korkutulup sindirilmeye çalışılıyor. Bizler çocuklarımızı okula daha iyi bir eğitim almaları için ve güvenerek gönderiyoruz. Akp binasındaki müdürlerin ve öğretmenler nasıl tarafsız kaldıklarına inanalım ve güvenelim”.



“SİYASET YAPILDI”
İsim vermeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı eleştiren Öztürk şöyle devam etti: “Haberleri, gazeteleri takip etmediniz mi? Bu siyasetin simgesi değil, siyasetin tam alasıdır. Siz bu konuda ne yaptınız. Mesleğe başlayanlar, stajyerlikten sonra yemin ederler. Yemin metinleri memurun sicil dosyasına konulur. Yemin metninin son cümlesinde ‘Namusum ve şerefim üzerine ant içerim’ denir. Niçin?..Kanunlar, yasalar çerçevesinde bağlılık ve tarafsızlık ilçesi için. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7.maddesinin yenilenmiş maddesi; devlet memurları; siyasi partilere üye olamazlar, her hangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken; dil, din, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayrımını yapamazlar. Hiçbir şekilde, siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar’ diyor.
“YASALARI TANIMIYORLAR”
Görülüyor ki, bu insanlar kanun, yasa tanımıyorlar. İktidar partisi resmi üyesi gibi davranıyorlar. Eyleme katılıp ne koparırız derdi ile hareket ediyorlar. Tarafsızlık ve güvenirlik ilkesini çiğniyorlar. İşine geldiğinde yasalardan yararlanıyorlar, işine gelmediğinde kanunları tanımıyorlar. Nasıl olsa, ‘üç-dört gün sonra unutulur’ diye düşünüp siyasi parti üyesi gibi davranıyorlar. Bu ülkede adalet herkese lazım olacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Devletin kurumlarında tarafsız olması gerekenler siyasi parti üyesi gibi davranamaz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla buna izin vermeyeceğiz. Şunu herkes bilsin ki biz kanun tanımazlardan hesap soracağız”
“YARGIYA TAŞIYACAĞIZ”
Öztürk, söz konusu toplantıya katılan okul müdürleri ile öğretmenler hakkında idari soruşturma açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek olayın takipçisi olacaklarını belirterek şunları söyledi: “Kamuoyunun gözü önünde yapılan bu kanun tanımazlığa müsaade etmemesi gerekenler neden sessiz kalıyor. Korktukları bir yer varsa unutmasınlar ki, bizler her zaman doğrunun namuslunun ve dürüst insanların yanındayız. Yetkililer buna göz yumarak adaleti yok ederek neyi hedefliyor? Basının önünde, herkesin gözü önünde yaşanan bu olaylara kayıtsız kalmak görev anlayışının neresinde yer alıyor. Bu kanun tanımazlık karşısında milletin sessiz kalacağını mı düşünüyorsunuz. Haksızlığa karşı yapılacak eylemlerin oluşacak infiallerin sorumlusu kim olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuoyunun gözü önünde yaşanan bu kanun tanımazlığın takipçisi olacağız. Bunu biz muhalif olduğumuz için değil, kanunlar tanınmadığı, tarafsızlığın yitirildiği, toplumun değer yargılarının, ahlakın, adaletin ayaklar altına alındığı için yapacağız”.
Editör: TE Bilisim