Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi darbe girişimine karşı Pazar günü Taksim’de Barış ve Demokrasi Mitingi düzenledi. Tekirdağ, Çerkezköy ve diğer ilçelerden de çok sayıda partilinin katıldığı mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddelik Taksim Manifestosu'nu okudu.

AK Parti'den de bir heyetin katıldığı mitinge Tekirdağ, Çerkezköy ve diğer ilçelerden çok sayıda katılım oldu.

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DAN DA KATILIM OLDU

CHP'nin çağrısıyla düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" için Tünel, Tepebaşı, Beşiktaş ve Şişli'de bir araya gelen vatandaşlar, Taksim Meydanı'na yürüdü. Vatandaşlar Tepebaşı, İstiklal Caddesi, Elmadağ ve Gümüşsuyu girişlerinde oluşturulan polis noktalarında aranarak Taksim Meydanı'na alındı. "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca,  Çerkezköy Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram ile Tekirdağ, Çerkezköy ve Kapaklı’dan da çok sayıda partili katıldı.



10 MADDELİK TAKSİM MANİFESTOSUNU OKUDU

Mitinge katılanlar "Darbelere Hayır", "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir", "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Miting, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Taksim Meydanı'na gelen ve platforma eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddelik Taksim Manifestosu'nu okudu.

GÜVENLİK ÖNLEMİ

Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş, Beyoğlu ve Kadıköy Belediyeleri alanda oluşturdukları noktalarda vatandaşlara su ve şapka dağıttı. Sıcak hava ve kalabalık yüzünden fenalaşan bazı vatandaşlar Kızılay'ın meydanda kurduğu ilk yardım çadırına kaldırıldı. Sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'nın etrafı çelik bariyerlerle kapatıldı, saat 14.00'de meydanda araç trafiği durduruldu. Polis ekipleri miting boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için meydan çevresinde ve meydan içinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Bölgede yüzlerce resmi ve sivil polis ekibi güvenliği sağlarken, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da beraberindeki polis müdürleriyle birlikte alana gelerek güvenlik önlemlerini yerinde inceledi.
Editör: TE Bilisim