Çerkezköy Bakış - CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’ndan basın mensuplarına WhatsApp aracılığıyla gönderilen imzasız yazıda şöyle denildi:

“13.03.2017 tarihinde CHP kadın kolları olarak Veliköy mahallesinde yapılan “hayır” çalışmaları sırasında; saat 15.30-16.00 saatleri arasında yapılan Referandum çalışmaları sırasında İlçe Kadın Kolları üyelerimizin; Veliköy pazaryerinin girişinde AKP Çerkezköy Yönetim Kurulu Üyelerinden biri ve etrafındakiler önünü kesmişler; sözlü taciz etmişlerdir.
CHP üyesi kadınları sözlü taciz ile yetinmeyen AKP İlçe Yöneticisi ve çevresindekiler; o an orada bulunan iki genci referandum oylamasına ilişkin olarak çıkan tartışma neticesinde linç ederek dövmüşlerdir.
20’ye yakın kişi tarafından dövülen 2 genç; AKP İlçe Yöneticisinin “yeterli bu kadar bırakın” demesi üzerine durmuşlardır.
Gençlerin dövülmesini yeterli bulan AKP İlçe Yöneticisinin talimatı ile gençler yine AKP’nin referandum aracına bindirilerek hastaneye götürülmüş ve hastanede şikayetçi olmamaları sağlanmaya çalışılmıştır.
CHP Çerkezköy İlçe Örgütü olarak kolluk kuvvetlerine gerekli tüm müracaat yapılmıştır.
CHP Çerkezköy ilçe örgütü olarak hem siyasi hem vicdani hem de hukuki sürecin takipçisi olacağımızı tüm basın birimlerine bildiririz” denildi.

 

Editör: TE Bilisim