Çerkezköy Bakış - CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Yüceer önergesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların bedelsiz tahsis edildiği veya devrolduğunu iddia etti. 
Yüceer, Tekirdağ ili Çorlu İlçesinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binasının da 2019 yılı içinde Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsis edildiğinin altını çizdi. Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, önergesinde 2013-2019 yılları arasında vakıflara tahsis edilen taşınmazları gündeme getirdi.  
Bakanlık ile Türkiye Gençlik Vakfı’nın ortak projesi olup olmadığına vurgu yapan Yüceer, Türkiye Gençlik Vakfı’na nakdi yardım yapılıp yapılmadığını sordu.
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in soru önergesinde yer alan sorular şu şekilde: 2013-2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle ülkemiz genelinde ve Tekirdağ ilimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen taşınmaz sayısı kaçtır?
Söz konusu taşınmazlar ne kadar süre için, hangi bedel karşılığında, hangi vakıf ve derneklere tahsis edilmiş veya devredilmiştir?
Ülkemiz genelinde ve Tekirdağ ilimizde anılan yıllar itibariyle Türkiye Gençlik Vakfı’na Kültür ve Turizm Bakanlığınca devir veya tahsis olunan taşınmaz sayısı kaçtır? Söz konusu taşınmazlar hangileridir? Ne kadar bedel karşılığında, ne süre ile tahsis edilmiş veya devredilmiştir? Söz konusu vakıf taşınmazları hangi amaçlarla kullanmaktadır?
Tekirdağ ili Çorlu İlçesinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binasının Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsis edilme gerekçesi nedir? Çorlu İlçe Halk Kütüphanesi binasının tahsisi için Türkiye Gençlik Vakfı dışında başka bir kamu yararına dernek veya vakıf tarafından talepte bulunulmuş mudur?
Anılan yıllar itibariyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2’nci maddesi 1’inci fıkrası (b) bendi kapsamında Türkiye Gençlik Vakfı’na nakdi yardım yapılmış mıdır? Yapıldıysa anılan yıllar itibariyle yapılan nakdi yardım miktarı ne kadardır? 
6.Bakanlığınızca Türkiye Gençlik Vakfı ile ortak yürütülen proje mevcut mudur? Mevcutsa söz konusu projeler nelerdir?


 

Editör: TE Bilisim