Çerkezköy Bakış - Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de etkisini sürdürmeye devam eden koronavirüs salgını nedeniyle hafta sonu havanın güneşli olmasından dolayı vatandaşların dışarıya çıkabilecekleri  öngörüsüyle İçişleri Bakanlığı tarafından aralarında Tekirdağ’ın da bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak iline 48 saatlik sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında bu hafta sonu da tekrar sokağa çıkma yasağının getirileceğini duyurdu. Buğday, ayçiçeği üretiminde önemli bir rol oynayan Tekirdağ’da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi nedeniyle çiftçiler zor durumda kaldı.  
ÇİFTÇİLER ZİRAİ İŞLERİNİ YAPABİLECEKLER
Çiftçilerin taleplerini dinleyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, harekete geçti. Özcan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile diyaloğa geçerek çiftçilerin mağduriyetini dile getirdi. Bunun üzerine TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili olan Mustafa Şentop, Trakyalı çiftçilerin bu talebini ilgili birimlerle görüştü. Görüşmenin ardından çiftçilere müjdeyi AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan verdi. Alınan karar kapsamında ÇSK (Çiftçi Kayıt Sistemi) sistemine kayıtlı çiftçiler ilçe kaymakamlıklarına bağlı muhtarların gözetiminde hafta sonu zirai işlerini yapabilecekler.
“DEVLETİMİZ HER DAİM ÇİFTÇİMİZİN YANINDA”
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz pandemi dönemindeyiz. Ve hayaller eve sığar diyoruz. İnşallah bu zor süreci hep birlikte atlatmaya gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm bakanlarımız, hükümetimiz ve özellikle Sağlık Bakanlığımız tedbirler alıyor. Bizler de alınan tedbirlere uymaya çalışıyoruz. Malumunuz bugün cumhurbaşkanımız yine önümüzdeki hafta için sokağa çıkma yasağının ilan edileceğini duyurdu. Tabii burada özellikle Tekirdağlı çiftçi kardeşlerimizi ilgilendiren onlar için çok özel bir haberi paylaşmak istiyorum. Sayın TBMM Başkanımız değerli hocamız Mustafa Şentop ile istişare yaptık. Kendisi İçişleri Bakanlığı’nda bilhassa ilimizdeki çiftçilerin hepsi için bu sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dışarı çıkmaları için müsaade aldı. Kendisine bütün çiftçilerimiz adına şükranlarımı arz etmek istiyorum. Çiftçilerimiz için de hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sosyal izolasyon mesafemize dikkat ederek köyden dönen mahallelerde ziyaretler yaptık ve çiftçilerimizi dinledik. Onların en önemli dönemleri bu dönemler. Şu anda bütün çiftçilerimiz tarlaların başında gerek buğdayı atanlar gerekse ayçiçeği ekenler ve gübre atanlar inşallah bu hafta sonu da güzel bir hava olacak. Çiftçilerimizin kaçırmaması için bu izni Sayın TBMM Başkanımız değerli hocamız Mustafa Şentop almış oldu. Bana da paylaşmak düştü. Hayırlı olsun. Devletimiz her daim çiftçimizin yanında. Tüm çiftçilerimizde ricamız sosyal izaolasyona dikkat edilmesi, zirai işler bittiğinde evde kal kampanyasına riayet ederek hemen evlerine dönmesi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim