Çerkezköy Bakış- Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Ayçiçeğinden alacağımız verim konusunda çok umutluyduk. Ama bu yıl yaşanan kuraklıktan dolayı ayçiçeği verimi de etkilendi. Rekoltemiz çok düşük. Şu anda aldığım bilgilere göre 70 kilo biçen de var, 120 kilo biçen de var. Gerçi yeni başladı hasat daha. Şu anda net bir şey söyleyemeyiz rekolte için ama umduğumuz rekolte çıkmayacak.” ifadelerine yer verdi.  


“ÇİFTÇİNİN SEVİCİNİ KURSAĞINDA BIRAKTI”


Buğdayda bu sene verimin iyi olduğunu kaydeden Toprak, “Buğdayda rekoltemiz de çok iyiydi. 500 kilonun üzerindeydi Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinde. Fiyat olarak da tatmin edici bir fiyat verdiler. Ancak verdikleri zammı gübre zammından geri aldılar. Gübre fiyatı 2 TL idi, 5 TL yaptılar. Geçen sene bin 600 TL idi buğday bu sene 2 bin 300 TL dediler. Oradan sevinmiştik ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Buğdaydaki rekoltenin yüksek oluşu, taban fiyatının yüksek oluşu çiftçiyi biraz olsun sevindirdi ama gübreye ve ilaca yapılan zamlar, çiftçinin sevicini kursağında bıraktı.” dedi.


“AŞIRI SICAKLAR OLAN UMUDUMUZ DA ELİMİZDEN ALDI”


Ayçiçek fiyatı ile ilgili de açıklamada bulunan Toprak, “8 ziraat odası başkanı toplandık, Tekirdağ il koordinasyonda 5,5-6 TL istedik ama şu anda fiyat vermiyor. Tüccarın da 4,5 TL’ye aldığını duydum. Ayçiçeği fiyatında da büyük sıkıntı var şu anda. Tekirdağ’da basın toplantısı da yaptık. Ayçiçeğinde beklentimiz yüksekti ama bu 2 aydan beri aşırı sıcaklar olan umudumuz da elimizden aldı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim