Çerkezköy Bakış- Çimento, toprak, cam iş kolunda faaliyet gösteren ve çimento sektöründe örgütlü tek sendika olan Türkiye Çimse-İş Sendikası’nın Trakya Şubesi, Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım’ın katılımıyla Çerkezköy’de açıldı. Açılışa, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.
Açılışta ayrıca Türkiye Çimse-İş Sendikası Trakya Şubesi’nin olağan genel kurulu yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan kongre, divanın seçilmesi ile devam ederken, divan başkanlığına Çimse-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Hacı İbrahim Yağşi, divan başkan vekilliğine Arif Sarı, Abuzer Atik, divan sekreterliğine Osman Vedat Taylan, ve Özge Karadavut getirildi.

“KAPIM 24 SAAT AÇIK”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve Türk Milleti dünya sıralamasında 17. büyük ekonomi haline geldiyse ve şu anda bölgesinde parlayan bir yıldız oldu ise, dünyada Türkiye devleti işte gücümüzle buradayız denebiliyorsa ve bütün dünyanın emperyal  tek dişi kalmış canavarları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Müslüman Türk Milletini ciddiye alıyorsa bu kadar güçlü hale gelmemizin gizli kahramanlarından bir tanesi de sizlersiniz emekçilerimiz.  Bu idrakla 22 yıllık meslek hayatımı sürdürüyorum. Bundan sonraki görev sürecimizde de aynı şekilde emekçilerimiz her zaman baş tacıdır. Bizler emekçilerimize her zaman yardımcı olacağız. Tabii ki emekçilerimizin de bir örgütü olacak. Onların sorunlarını, haklarını her platformda dile getirecek tabii ki sendikaları olması gerekir. Çünkü ülkemiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti. Birçok sendikalarımız var. Bu bir hizmet yarışıdır. Kim daha iyi hizmet ediyorsa tabii ki hepsinin başımın üzerinde yeri vardır. Bütün sendikalarımıza başarılar diliyoruz. Genel başkanımıza başarılar diliyorum. Ben 22 yıllık meslek hayatımda bütün halkımız, işçimiz, vatandaşımız ve ilçemizde yaşayan kimler varsa telefonumuz 24 saat sizlere açık. Kapım 24 saat açık. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsilen görev yapıyorsam sizler adına yapıyorum. Halkımız adına yapıyorum. Devlet demek millet demek, millet demek devlet demek idrakiyle görev yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“2010 VİZYONUNU MERKEZE ALMIŞ BİR GELECEK PLANLIYORUM”

Kaymakam Duru’nun ardından konuşan Türkiye Çimse-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilcisi Hüseyin Yavuz, “60 yıla yakın bir süredir emek ve alın teri mücadelesi veren Çimse-İş sendikamızın bir neferi olmaktan duyduğum gururu dile getirmek istiyorum. Yaklaşık 30 yıldır sendikamızın her seviyesinde görev almaktan onur duydum. Çimse-İş Sendikasında görev alınmaz görev verilir bilinç ve şuuru içerisinde oldum. Bu şuurla işçi, temsilci, bölge temsilcisi görevlerini yürüttüm. Dün hizmet aşkım yüzünden uzaklaştırıldığım sendikamdan genel başkanımızın ufku, vizyonu ve en önemlisi sevdası sayesinde bugün şube başkanı olarak huzurlarınızdayım. Genel başkanımızın üzerime yüklemiş olduğu bu görev bana büyük bir sorumluluk verse de içimde hissettiğim heyecan ve dava aşkına paha biçilemez. Siz değerli emekçi kardeşlerimizin desteği ve Çimse-İş davasına olan inancımla bu yolda yürüyorum. Bu onurlu bayrak yarışında, amacım emek ve alın teri bayrağını taşıyabildiğim kadar yükseğe taşımaktır. El ele, gönül gönüle bunu başaracağımıza inanıyorum. Çatışma ve çekişmeden uzak üretmeyi, kazanmayı, kazandırmayı hedef edinmiş sendikamızın 2010 vizyonunu merkeze almış bir gelecek planlıyorum. Genel başkanımızın 2010 yılında koymuş olduğu ortak akla dayanan, sosyal diyaloğu esas alan, kurumsal bir yapı oluşturan, sistem sendikacılığını getiren, sendikamızı iş kolunun en büyük sendikası yapan vizyonun içerisinde hareket etmeye devam edeceğim. Bölgemizde bulunan potansiyeli dikkate alarak siz değerli dava arkadaşlarımla birlikte örgütlenmeye devam edeceğiz. Trakya’da emeği sömürülen bir işçi dahi bırakmayacağız. Sektörümüzün en büyük sorunlarından olan haksız rekabeti ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Bölgemizde sendikasız iş yeri bırakmayacağız. Genel başkanımızın gösterdiği yolda, hedeflerimizi büyüterek yürümeye devam edeceğiz.  Çimse-İş çocuklarının daha güzel yarınlar görmesi için, bu ülkenin emekçisini bir adım ileriye taşıyabilmek için, büyük Çimse-İş ailesini daha güçlü kılmak için var gücümüzle çalışacağımıza, hepimiz adına söz veriyorum. Yapmış olduğumuz genel kurulumuzun başta Çimse-İş ailesi olmak üzere ülkemize, milletimize hayırla getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİNİN ALIN TERİNİ HİÇ KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ DEDİK”

Son konuşmayı Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım yaptı. Nazlım, “11 yıl önce inançla yola çıkmış Çimse-İş kervanı bugün Trakya’da. Ülkenin her bölgesi kıymetlidir. Vatani görevimi yaptığım Trakya ayrı bir değerdir. Trakya potansiyeli ile sendikamız için önemlidir. Bölgede 3 bine yakın üyemiz var. Üye olmayı bekleyen 10 bin emekçimiz var. Trakya sanayide, tarımda bulundurduğu imkanla ülkemizin can damarı güç merkezidir. Göreve geldiğimiz günden itibaren büyük Trakya dedik. Bunun için çalıştık, sizlere güvendik. Bu uğurda nasıl yol kat ettik birlikte görüyoruz ve yaşıyoruz. Şairin dediği gibi ‘ektik ektik yetişecek çoğu gitti azı kaldı. Bütün yollar bitişecek, çoğu gitti, azı kaldı’. Bu coğrafyaya, emek alın teri dedik. Amacımızı emeğimizin karşılığını almaktır. Trakya demek büyük Çimse-İş demektir. Büyüklükten kastımız emek ve alın terinin büyüklüğüdür. Başka büyüklük arayanların da geçmiş akıbetlerinden ibret alırız. 2010 yılında göreve gelirken bizim bir itirazımız var dedik. Bu düzen böyle gitmez dedik. Hakkı, adaleti, liyakati hakim kılacağız dedik. Doğrudan, başarıdan yana tavır alacağız dedik. Gücün değil, sendikanın gücü olacak dedik. Vardiyada babasını bekleyen çocuk bizim sendika diyebilecek dedik. Fabrikada alın teri döken kadın baş tacı yapılacak dedik. İşçinin alın terini hiç kimseye yedirmeyeceğiz dedik. Marka sektörlerin marka sendikası dedik. Sermaye düşmanlığı yapmadan çalışacağız, yöneteceğiz ve kazandıracağız dedik. Bunun karşılığında da göğsümüzü gere gere isteyeceğiz dedik” şeklinde konuştu.
SEÇİME TEK LİSTE İLE GİDİLDİ
Nazlım’ın konuşmasının ardından seçime geçildi. Seçime tek liste ile giren Hüseyin Yavuz başkanlığa seçildi. Yavuz’un yönetim kurulunda Engin Turgut, Tamer Bakan, Cevat Balaban Sertaç Pullukçu; denetleme kurulunda Sezgin Turgut, Mustafa Kosova, Şerif Dündar, Cem Duralı, Adem Genç; disiplin kurulunda ise Necip Bilgin, İsa Dedeoğlu, Erdem Eryılmaz, Hasan Yıldırım, Recep Lüpcan yer aldı.

Editör: TE Bilisim