Çerkezköy Bakış - Ankara’da yaşayan Süreyya-Yusuf Çakan çiftinin 3 çocuklarından biri olan Çınar’ı geçtiğimiz 25 Aralık günü kucaklarına aldı. Aile, 3 aylıkken hızlı nefes alıp vermeye başlayan Çınar’ı hastaneye götürdü. Yapılan tetkikler sonucu Çınar bebeğe SMA Tip 1 teşhisi kondu.
Tedavi süreci Ankara’da devam eden Çınar bebeğin 2 yaşını ve 13 kiloyu geçmeden SMA Tip 1 hastaların umudu olan gen tedavisini yaptırması gerekiyor. Bunun için yurt dışına gitmesi gereken Çınar bebeğin tedavisi için 18 milyon TL’ye ihtiyacı var. Ailenin gereken parayı bulabilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

ÇERKEZKÖY’DEN YARDIM ELİ UZANDI

Çınar bebeğe bir yardım eli de yaklaşık 600 kilometre uzaklıktaki Çerkezköy’de geldi. Çerkezköy’de Çınar bebeğin tedavisi için çok kez yardım standı açılırken, hazırlanan kalemler de satışa çıkarıldı. Yardımlar kapsamında bir hayırsever tarafından bağışlanan ve Ali Koç dahil 11 oyuncunun imzaladığı Fenerbahçe forması, bağış kampanyasına destek veren Çerkezköylü iş kadını Armağan Taş Baran’a gönderdi. O da açık artırma ile formayı satışa çıkartı.
Çınar bebeğin tedavisi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Baran, “Ülkemizde gönlü güzel insanlarımız da var. Fenerbahçe takımının orijinal forması üzerinde Ali Koç dahil 11 oyuncunun elleri ile attığı imzalar gönüllü bir abimiz tarafından Çınar bebek için bağışlanmıştır. Bizde bu değerli formayı Çınar bebeğe bağış amaçlı açık arttırma ile satışa çıkarıyoruz. Hedefimiz en yüksek miktara satabilmek.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim