Çerkezköy Bakış - Belediye Meydanında düzenlenen programa Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ortak basın açıklamasını Tekirdağ Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu okudu. Hatipoğlu, “Bazı meseleler vardır ki, tartışmaya açık değildir ve olmamalıdır. Bunlardan biri ve en önemlisi tecavüzdür. Çocuk ya da yetişkine tecavüzün herhangi bir açıklaması herhangi bir hafifletici bir sebebi olmaz, olamaz. Açık ve aleni olarak hiç kimse tecavüzü savunamaz. Bir çocuğun istismar edilmesini makul, mazur gören bir insana ya da kuruma kimse makul bakmaz, bakamaz. Hiç kimse tecavüzün bir suç olmadığını söylemez, söyleyemez.” dedi.

“HER YIL 12 BİN EVLADIMIZ CİNSEL İSTİSMARA UĞRUYOR”

Konuşmasının devamında Mustafa Kemal Atatürk’ten alıntı yaparak sözlerine başlayan Hatipoğlu, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.’ sözlerini söylediği evlatlarımızdan her yıl 12 bin tanesi cinsel istismara, 25 bin tanesi aile içi şiddete, her yıl 310 bin tanesi uyuşturucu kullanımına maruz kalmaktadır.” diye konuştu.

“AYNI HAVAYI SOLUMAYA DEVAM ETMEK İSTEMİYORUZ”

Hatipoğlu konuşmasının devamında devlet büyüklerine seslenerek, “Buradan tüm Türkiye halkı ve Çerkezköy halkı adına, tüm anne babalar adına başta Cumhurbaşkanımıza, meclis başkanımıza, devlet büyüklerimize, mülki amirlerimize ve güvenlik güçlerimize sesleniyoruz. Bu insanlık dışı vahşeti, bu ahlak dışı caniliği artık bitirin. Çocuklarımızın geleceği ölürken buna sebep olan adi vicdansız, merhametsiz kişilerle bu dünya üzerinde aynı havayı solumaya devam etmek istemiyoruz. Biz buna mecbur değiliz. Artık hangi kanun çıkacaksa çıksın. Artık bu masumların sesini birisi duysun. Lütfen bu seslere artık kulak tıkamayın.” ifadelerini kullandı.

“EVLAT KOKUSU CENNET KOKUSUDUR”

Konuşmasının sonunda çocuklara sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Hatipoğlu, “Peygamber efendimizin dediği gibi, “Evlat kokusu cennet kokusudur. Yüce rabbimizin bize emaneti olan cennetin anahtarı çocuklarımıza evlatlarımıza sahip çıkalım, artık bu caniliğe ve vahşete sessiz kalmayalım! Suçlular toplum vicdanını rahatlatacak cezalar almadan susmayalım. Çocuklar susar ama artık biz susmayalım!” diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilisim