5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği Çerkezköy İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında yapıldı. Toplantı ile ilgili açıklama yapan Kubilay “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı, güvenliği her şeyden önce gelir. Çocuklarımıza zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Buna teşebbüs edenler en ağır şekilde cezalandırılır” dedi.

Çerkezköy Bakış -
5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği Çerkezköy İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı önceki gün Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapıldı.

KAYMAKAM KUBİLAY BAŞKANLIĞINDA YAPILDI


Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında yapılan toplantıya Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Selçuk Akman, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,  İlçe Jandarma Komutan Vekili Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Kütük, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, İl Koordinasyon Sekretarya Sorumlusu Psikolog Yusuf Ayar ve Zabıta Komiseri Nalan Çetin katıldı.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU


Toplantıda ilgili mevzuatın okunmasının ardından İl Koordinasyon Sekretarya Sorumlusu Psikolog Yusuf Ayar, katılımcılara 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve uygulaması hakkında yapılabilecek çalışmalar konusunda bilgi verdi. Toplantıda ‘korunmaya ihtiyacı olan  ve suça sürüklenen çocuklarla ilgili gerekli tedbirlerin alınması, alınan tedbirlerin uygulanmasında sürekliliğin sağlanması için periyodik olarak toplantıların yapılması, çocukların olumsuz çevrelerden uzaklaşabilmeleri için meslek edinme, spor, eğitim gibi uygulamaların ne kadar etkili olacağı, bir sanayi kenti olan Çerkezköy’de suça sürüklenen çocukların araştırılması ve bu alanda gerekli çalışmaların yapılması, madde bağımlısı çocukların spora yönlendirilmesi, eğitimini yarım bırakan çocukların eğitim öğretime devam etmesinin sağlanması’ konuları görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu.

ÇALIŞMALAR ELE ALINDI


Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, toplantıda 5395 Sayılı “Çocuk Koruma Kanunu” ile Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbirlerin Yerine Getirilmesi Amacıyla Kurulan Merkezi, İl ve İlçe Koordinasyonların Çalışma, Usul ve Esasları Yönergesi” nin amir hükümleri gereğince; Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdümün sağlanması amacı ile Çerkezköy’de kurulan Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu’nun çalışmalarının ele alındığını belirtti.

AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILIR


İlgili kurum yetkililerince bilgilendirme sunumu yapılarak, konu ile ilgili görüş ve önerilerin değerlendirildiğini kaydeden Kubilay “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı, güvenliği her şeyden önce gelir. Çocuklarımıza zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Buna teşebbüs edenler en ağır şekilde cezalandırılır” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim