Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından çocuklara yönelik fotoğraf yarışması düzenleniyor. “Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa “ temasıyla yapılacak olan yarışmaya 9-12 yaş aralığında ailesi aktif olarak tarımla uğraşan ve kırsal bölgede yaşayan çocuklar katılabilecek. Çocukların fotoğraf çekmeye istekli olması ve çevre-taRım konusunda duyarlı olması da kriterler arasında yer alıyor.

Çerkezköy Bakış -
Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından çocuklara yönelik fotoğraf yarışması düzenleniyor.

“WEB ÜZERİNDEN DUYURULACAK”

Yarışmaya katılacak her çocuk 1 Ekim 215 tarihine kadarrenkli dijital formatta en fazla iki fotoğraf gönderebilecek. 15 Ekim 2015 tarihinde de her ilin birincilerine ait seçilen resimler, dijital ortamda yayınlanacak. Ödüller ise Eylül ayında web üzerinden duyurulacak.

KRİTERLER

Jürinin kriterleri ise;  fotoğraflarda yüksek çözünürlük, çekilen bitkilerin bölgeye özgünlüğü ve gerçekten çocuk eliyle çekilmiş olması olarak belirlendi.

ALBÜM OLARAK YAYINLANACAK

Ödül almaya ve yayınlanmaya değer bulunan fotoğraflar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım Yayınlar Dairesi Başkanlığı arşivinde kalacaklar. Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, eser sahibinin ismini belirtmek kaydıyla, kendi hazırlayacakları takvim, poster, albüm, katalog, afiş, dergi veya kitap kapağı, broşür, bülten, internet sitelerinde ve uygun görmesi halinde farklı çalışmalarda da kullanım haklarına sahip olacak. Seçilen fotoğraflar albüm olarak yayınlanacak, ayrıca çeşitli etkinlikler kapsamında sergilenecek.  Yarışmaya katılan eser sahibi belirtilen kullanım hakları için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'na önceden izin/muvafakatname verdiğini kabul etmiş sayılacak.
Editör: TE Bilisim