Çerkezköy Bakış - Bağlık Mahallesi Çamlıbel Sokak üzerinde 2019 yılında Aslı Keskin tarafından hizmete açılan Renkli İnciler Anaokulu’da devir-teslim yapıldı. Keskin, anaokulunu, bu sektörde oldukça tecrübeli ve başarılı bir isim olan Nafiye Çalış’a devretti.

“ÇOK GÜZEL TECRÜBELER EDİNDİM”

Meslekte 13 yılı geride bıraktığını belirten Nafiye Çalış, “Bu meslek çocukluk hayalim. Aslında çocuklarımıza genelde sorarız ya büyüyünce ne olacaksın diye. Benim çocukluğumdan beri verdiğim tek cevap okul öncesi öğretmenliği idi. Gerçekten çocukluk hayalimdi. Buraya gelene kadar çok mücadeleler verdim. Çok güzel tecrübeler edindim. İnşallah daha uzun yıllar devam etmeyi düşünüyorum. İlk tecrübeme Erzurum’da başladım. Aynı kurumda hep devam ettim. Daha sonra Çerkezköy’e geldim. Burada belli bir kurumda 6 yıl yöneticilik yaptım. Artık tamamen kendi kararlarımla yürümek istedim. Artık insanların bana sorduğu soruya cevap vermek istiyorum. Sonunda kendi okulumu açtım. Renkli İnciler Anaokulu olarak Çerkezköy’de hizmet vereceğiz.” dedi.

“BUNDAN DAHA EĞLENCELİ, DAHA KIYMETLİ BİR ŞEY OLAMAZ”

Zor bir mesleği icra ettiklerini söyleyen Çalış, “Bizim mesleğimiz aslında dünyanın en zor ama bir o kadar da eğlenceli mesleği. Çok eğlenceli çünkü işimiz çocuklar. Bundan daha eğlenceli, daha kıymetli bir şey olamaz. Zor çünkü insanların en kıymetlisi bize emanet. Hiç kolay değil insanların çocuklarını bir yere emanet etmesi. En basit her zaman söylüyorum bir telefonu bile bir yere emanet ettiğimiz zaman acaba kırılır mı, üzerine bir şey dökülür mü diye düşünürüz. Evlat bu daha ötesi yok. Bunun parayla da telafisi yok. Çünkü yaptığımız her hata çocuğun kalbine işliyor. Bu yüzden işimiz çok zor diyorum.” ifadelerini kullandı.   

“BİLİNÇLİ AİLELERLE ÇOK DAHA FAZLA KARŞILAŞIYORUZ”

Çalış, “Ailelerimizin çocuklarını buraya göndermelerindeki amacı çocuklarımızın eğitim alması. Ama ben şunu hedefliyorum, önce çocuğun ruhunu sevgiyle doyuracağız. Çocuklarımızı kucaklayıp önce onları sevgiyle doyuracağız, tabii ki daha sonra öğreteceğimiz ve öğrenecekleri birçok şey olacak. Anaokulları ve kreşler bundan 2 yıl önce daha çok ailelerimizin mesai saatlerinde çocuklarını bırakabilecekleri bir yer olarak düşünülüyordu. Ama bilinçli ailelerle çok daha fazla karşılaşıyoruz” dedi.  

“ÇOCUKLARIN YÜREĞİNE DOKUNUYORUZ”

Anaokulu ve kreşlerin çocukların hayatlarının en önemli dönemlerini geçirmiş oldukları bir ortam olduğunu dile getiren Çalış, “Hani büyüklerimizin söylediği bir söz var ya altısında neyse altmışında odur diye. ‘Altısında neyse altmışında odur’ söyleminin birçok gerçeğiyle karşılaştım. Şöyle ki kurum psikologlarımızla tabii ki fikir alışverişi yapıyoruz. 70 yaşındaki bir insanın sıkıntısına baktığımız zaman gerçekten çocukluk travmalarıyla karşılaşıyoruz. Bunun için 3-6 yaş dönemi o kadar önemli ki evet eğitim anne karnında başlıyor, daha sonra evde başlıyor ve devamını getiren bizleriz. Çocukların yüreğine dokunuyoruz. Bizim yaptığımız bütün davranışlar onların ileriki yaşlarına yansıyacak. Bunu  biliyorum. Bütün çocuklarımıza rol model oluyoruz anne-baba, öğretmen olarak. Hiç unutmuyorum bir öğrencimin bana sorduğu soruyu. Nafiye öğretmenim, öğretmen olmak çok zor mu diye sordu. Hiç zor değil, çok eğlenceli dedim. Neden böyle bir soruyu sordun dediğim zaman bana dedi ki ‘ben de büyüyünce senin gibi öğretmen olacağım’. Hayatımda belki hiç unutamayacağım bir sohbetti bu.” sözlerine yer verdi.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLAMAK”

Okul öncesi öğretmenlerinin tek bir amacının olduğunu ifade eden Çalış, “Çocuk ve çocuklara hitap etmektir. Biz de bu amaçla yola çıktık. Amacımız çocukları geleceğe hazırlamak. Ve bu sadece sayıları saymakla, şekilleri tanımakla değil, kendi işini kendi yürütebilen, kendini ifade edebilen çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu yolda tabii ki birçok projemiz olacak. Bunları zamanla duyuracağız. Aslında Çerkezköy’de o kadar çok okul var ki ama gerçekten bu mesleği hakkıyla yapan okullar arasında olacağımdan hiç şüphem yok. Rabbim amacıma hizmet etmeyi nasip etsin. İşimiz zor, yükümüz ağır.” dedi.    

OKUL HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Son olarak okul hakkında da bilgi veren Çalış, “Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurum. Bütün öğretmenlerimiz okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi mezunu. Okul öncesi öğretmenlerimiz çocuklarımızın dil, sosyal, psikomotor, bilişsel ve sayamayacağım birçok gelişimle alakalı çalışmalarımızı ve etkinliklerimizi yürütüyorlar. Bununla birlikte yine branş derslerimiz de var. İngilizce dersimiz var. Kurum psikoloğumuz da mevcut. Bununla birlikte robotik kodlama eğitimimiz önümüzdeki hafta başlayacak. Şu an küçük yaş kontenjanımız tamamen doldu. Büyük yaş grubuna kontenjanımız var” dedi.

Editör: TE Bilisim