Çerkezköy Bakış - Açılışa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, Aile ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürü Ülkü Uslu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, firma yetkilileri ve veliler katıldı.

“4 ATÖLYE FAAL OLARAK ÇALIŞMAKTA”

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi’mizin açılışını bugün büyük bir heyecanla gerçekleştiriyoruz. Yönetimi Kurulu olarak projelendirme safhasından, hayata geçirilinceye kadar büyük bir heyecan duyduğumuz kısaca ÇOSB ZEKA dediğimiz Yaşam Merkezimizde bugün onlarca hafif zihinsel engelli kardeşimizin istihdam edilmesi de ayrıca mutluluk vericidir. Türkiye’de ilklerden olan ZEKA’mızda bugün 4 atölye faal olarak çalışmakta. Bir atölyemiz de kısa sürede faal olacaktır. Fiziki olarak tamamlandıktan sonra engelli istihdamına katkı sağlayarak atölye açan bölgemiz firmalarından, Çetin Sosyal Hizmetler’e, Beks Çorap’a, Arçelik’e, Bony Çorap ve sözleşmesini yeni imzaladığımız Technocast Otomotiv firmalarımızın sahiplerine ve kıymetli yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu süreçte Korumalı İş Yeri Belgesini alma yolunda büyük desteklerini gördüğümüz Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’a, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ülkü Uslu’ya ve İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen’e, Çerkezköy Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Sayın Murat Sütçü’ye, Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne ve onların nezdinde İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve desteğini bizden esirgemeyen şu an ismini sayamadığım tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İSTİHDAM SAYIMIZIN 120’YE ULAŞMASINI ARZU EDİYORUZ”

Atölye hakkında da bilgi veren Sözdinler, “ZEKA binamızda içinde bulunan 12 adet atölye, çok amaçlı salon, revir, yemekhane gibi sosyal alanlarda kullanılan malzemeler, hafif zihinsel engelli bireylerin günlük yaşantısını ve çalışma şeklini kolaylaştıracak şekilde tasarlanarak uygulamaya alınmıştır. Bin bir emekle hayata geçen ZEKA’mızda bugün itibariyle 36 hafif zihinsel engelli kardeşimiz istihdam edilmektedir. 5’inci atölyemizle birlikte bu sayı önümüzdeki, ay 43 olacaktır. Toplam 12 atölyemizin de tam kapasiteye yani, toplam istihdam sayımızın 120’ye ulaşmasını arzu ediyoruz. Bu da bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır. ÇOSB ZEKA ile katılımcı firmalarının engelli istihdamına katkı sağlamanın yanında zihinsel engelli bireylere de fırsat eşitliği sunarak, çalışma hayatına kazandırdığımızı düşünüyorum. Bölgemizde zihinsel engellilere yönelik okullar açılmasına rağmen bu kişilerin istihdamına yönelik şu ana kadar herhangi bir proje uygulaması bulunmamaktaydı. Bu yönüyle de örnek bir projeye hayata geçirdiğimizi belirtmek isterim. Türkiye’de örnek ve ilklerden olan bu projemizin açılışına katılmanızdan dolayı tekrar teşekkür ederek, tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum” dedi.

“ONLAR BİZİM EMANETİMİZ”

Burada bir konuşma yapan ve “Engelli olmak kimsenin tercihi değil ama engelliler bizim emanetimizdir.” diyen Vali Aziz Yıldırım; “Burada açılışını yaptığımız hem eğitim hem de sosyal tesis büyük bir açığı kapatacak ve örnek olacak. 13 tane OSB var ama ÇOSB gerçek anlamda bir OSB. Bunu her yerde söylerim. 75 bin çalışanı bulunan ve ekonomiye katma değer sağlayan ÇOSB’nin bu tesisi kazandırması son derece önemli. Eyüp bey sosyal sorumluluk projesi dese de, bu onun gönlünden koptu. Ne zaman güzel bir proje görse yönetime sunuyor ve hemen hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Kısa süre içerisinde projelendirilen, hayata sokulan ve bir an önce açılışı gerçekleştirilen tesis çok güzel yapıldı. Eğitim gören yüzde 40 eğitilebilir engellilerimizin sosyal yaşama adapte olmasını sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hem aileler açısından hem de sanayicilerimiz açısından güzel bir proje. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Tesisin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış yapıldı ve katılımcılar atölyeyi gezdi.

Editör: TE Bilisim