19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına konulan Gençlik ve Spor Hizmetleri çelenginin ardından kutlamalar kapalı otopark üzerinde yapılan etkinliklerle devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşku ile kutlandı.

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI


Dün saat 10.00’da Cumhuriyet meydanında başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair, İrfan Danışmaz ile Yusuf Hayri, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

MASKOT KÖPEĞİ MESLEKTAŞIMIZ ÇIKARDI


Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Metin Aysal tarafından Atatürk anıtına sunulan çelengin ardından 19 Mayıs kutlamaları kapalı otopark üzerinde devam etti. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Folklor ekibinin hazırladığı gösteri ile başlayan etkinliklerde Çerkezköy’ün maskotu haline gelen golden cinsi köpek gösteri sırasında sahneye girdi. Uzun süre çıkarılamayan maskot köpeği bayan meslektaşımız sahneden çıkardı.



“TBMM BU DESTANIN KALBİDİR”


Halk oyunlarının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Aysal yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli duygular içinde Samsun’da attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu ifade eden Aysal “Kurtuluş savaşı, bu destanın adı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki TBMM bu destanı yaşatan milletin kalbidir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet idaresidir” dedi.

“GENÇLERİMİZE EMANETTİR”


Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet edildiğini ifade eden Aysal, “Sevgili gençler binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Birlik ve bütünlüğünüze yönelik her türlü saldırı tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek, hiçbir kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ OKUNDU


Aysal’ın konuşmasının ardından Pakize Narin Anadolu Lisesi 11-A sınıfı öğrencisi Ersin Özdemir, Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudu. Etkinliklerin devamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okul takımları ve öğrencilere hediyeleri verildi.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ


Çerkezköy Kaymakamlığı Kurumlar arası halı saha futbol turnuvasında dereceye giren Fevzipaşa Ortaokulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı takımları ile Genç Erkekler Futsal turnuvasında dereceye giren ÇTSO Anadolu Lisesi, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Veliköy Anadolu Lisesine ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından takdim edildi. Resim yarışmasında birinci olan Gülerçin Anadolu Lisesi’nden Ceren Ercan, ikinci olan Gülerçin Anadolu Lisesi’nden Ataberk Demir, üçüncü olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Alperen Çelik ile şiir yarışmasında birinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi’nden Eda Babur, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Mehmet Almaç ve kompozisyon yarışmasında birinci olan HFZ Anadolu Lisesi’nden Selin Taşkın, ikinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi’nden Helin Han ve üçüncü olan Gülerçin Anadolu Lisesi’nden Hasan Can Polis’e ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım takdim etti.



AKAY TAKDİM ETTİ


Genç erkekler basketbol turnuvasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi, ikinci olan HFZ Anadolu Lisesi, üçüncü olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Genç Kızlar Voleybol Turnuvası’nda birinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi, İkinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi ve üçüncü olan HFZ Anadolu Lisesi okullarına ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti. Genç kızlar masa tenisi turnuvasında birinci olan HFZ Anadolu Lisesi’nden Dilek Güney, ikinci olan Pakize Anadolu Lisesi’nden Gülşah Alkan, üçüncü olan HFZ Anadolu Lisesi’nden Serdem Kılıç, Genç Erkekler masa tenisi turnuvasında birinci olan HFZ Anadolu Lisesi’nden Aykut Gönül, ikinci olan HFZ Anadolu Lisesi’nden Burak Erişmiş ve üçüncü olan Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden Mert Ergün’e de ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal takdim etti.

ATLETİZMDE DERECEYE GİRENLERE DE ÖDÜLLERİ VERİLDİ


Son olarak 800 metre genç kızlar atletizm yarışmasında birinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi’nden Yağmur Erden, ikinci olan ÇTSO Anadolu Lisesi’nden Başak Hamitoğlu, üçüncü olan Pakize Anadolu Lisesi’nden Aleyna Atlı ve 1500 metre genç erkekler atletizm yarışmasında birinci olan HFZ Anadolu Lisesi’nden Burak Erişmiş, ikinci olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Onur Altun ve Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ramazan Özdemir’e ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan takdim etti.

ŞİİR OKUDULAR


Kutlama programının devamında ise, Pakize Narin Anadolu Lisesi 11-C sınıfı öğrencisi Gamze Nur Satım ‘Atatürk Kurtuluş Savaşında’ isimli şiirini, 11-A sınıfı öğrencisi Eda Taş da Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ‘Mustafa Kemal’i düşünüyorum’ adlı şiirini okudu. Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinin müzik öğretmeni Sevcan Uzun yönetiminde hazırladıkları ‘gençlik korosu’, ardından da okul öğrencilerinden Hande Çakır’ın ‘Nayino’ adlı türküsü ve son olarak Buse Demirhan’ın seslendirdiği ‘Yonca Bahçesi’ adlı türkü büyük beğeni topladı.

AYAKTA ALKIŞLANDI


Programda son olarak Avrupa’da büyük başarı elde eden Beden Eğitimi öğretmeni Burhan Öztürk yönetimindeki Pakize Narin Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Performansları ile beğeni toplayan ekip ayakta alkışlandı.
Editör: TE Bilisim