Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ile gazi olanlara yönelik başlatılan yardım kampanyasına 100 bin lira bağışta bulundu.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ağustos ayı olağan meclis toplantısı dün yapıldı.

MECLİS DÜN TOPLANDI

Meclis Toplantı Salonu’nda saat 16.30’da başlayan toplantıya açılış ve yoklama ile başlandı. Sonrasında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İkinci gündem maddesinde 2016 yılı temmuz ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ile mizan görüşülerek ibra edildi. İlgili gündem maddesi hakkında Oda Genel Sekreteri Hakan Gel bilgi verdi. Hakan Gel, temmuz ayı gelirini 230 bin 745 lira, giderini ise 220 bin 950 lira olarak açıkladı. temmuz ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ile mizanı yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

YARDIM TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

Üçüncü gündem maddesinde FETÖ’nün darbe teşebbüsünde şehit olanların yakınları ve yaralananlar için Başbakanlık Genelgesi'yle başlatılan ‘15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na bağış talebi görüşülerek karara bağlandı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek “Devletimiz, vatandaşlarımız ve siyasi parti teşkilatları darbe girişiminin karşısında durdu. Bu süreçte hepimiz meydanlardaydık. Devam eden yardım kampanyası ile ilgili yönetim olarak meclisin iradesini benimsiyoruz” dedi.

100 BİN LİRA YARDIM YAPILDI

Yapılan görüşmelerin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak yardım kampanyasına 100 bin lira katkı verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

FUAR VE İŞ GEZİSİNE KATILACAKLAR

Son gündem maddesinde Almanya-Stuttgart kentinde düzenlenecek Global Connect 2016 fuar ve iş gezisinde görevlendirilecek meclis üyeleri belirlendi. Yapılan bilgilendirmede fuar ve iş katılımın Trakya’dan katılımın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda sağlandığı belirtilerek, isteyen iş adamlarının katılım sağlayabileceğini anlatıldı.

“ÖNEMSİYORUZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, fuar ve iş gezisinin önemine değinirken, Çerkezköy TSO danışmanı Muharrem Yamaç ise etkinlikte Alman yöneticilere Türkiye’yi anlatacak yabancı iş adamları ve yöneticilere ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Yapılan görüşmelerin ardından 25-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek fuar ve iş gezisine Çerkezköy TSO Meclisi’nden Özcan Doğu Kaya, Taha Ülker ile Mehmet Danyeli’nin yanısıra Çerkezköy TSO danışmanı Muharrem Yamaç’ın katılması oy çokluğuyla kararlaştırıldı.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, şimdiye kadar düzenlenen fuar ve iş gezilerinde her hangi bir faydanın sağlanamadığını, fuar ve iş gezileri için müfettiş raporlarının dikkate alınması gerektiğini  söyleyerek, oylamada red oyu kullandı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Dilek ve temenniler bölümünde emekliliği nedeniyle meclis üyeliğinden ayrılan Muharrem Yamaç’a Çerkezköy TSO’ya hizmetleri nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi. Öte yandan Muharrem Yamaç’tan boşalan meclis üyeliğine ise Ali Memiş getirildi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ağustos ayı olağan meclis toplantısı sona erdi.
Editör: TE Bilisim