Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Mandalı Gıda’ya tağşiş ve taklit nedeniyle kınama cezası verilmesine karar verildi. Karar 21 oya karşılık 3 red oyu karşılığında oy çokluğu ile alındı.

Çerkezköy Bakış - 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı meclis toplantısı dün Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirildi.

SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

Saat 16:30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen Eylül Ayı meclis toplantısına ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve Meclis üyeleri katıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce yoklama ve saygı duruşu gerçekleştirildi.

GELİR-GİDER GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemin bir sonraki maddesinde ise Eylül ayı gelir, gider bütçesi ile mizan görüşüldü. Eylül ayı geliri 189 bin 632 TL, gider ise 102 bin 644 TL olarak meclise sunuldu. Gelir, gider ile mizan oy birliği ile kabul edildi.

ETİYOPYA-KENYA GEZİSİ İÇİN İSİMLER BELİRLENDİ

Gündemin diğer maddesinde Afrika Ülkeleri (Kenya-Etiyopya) iş gezisine katılacak meclis üyelerinin isimleri belirlendi. Meclise sunulan 6 asil ve 1 yedek isim oy birliği ile kabul edildi. Alınan karara göre Afrika iş gezisine Mehmet Erdoğan, Mehmet Savaş, Kadir Uz, Muharrem Yamaç, Metin Taşdelen, Mustafa Seçkin, Süleyman Kozuva katılıcak. İsmail Tezcan’ın ismi ise yedeklerde yer aldı.

MANDALI GIDAYA KINAMA CEZASI

Gündemin bir diğer maddesinde disiplin kurulu kararı görüşüldü. Okunan disiplin kurulu raporunda Gıda Tarım, Hayvancılık Bakanlığı’nın taklit ve tağşişten dolayı Mandalı Gıda’ya ceza verdiği hatırlatılarak, bundan dolayı Mandalı Gıda’ya kınama cezası gerektiği ifade edildi. Disiplin Kurulu’nun raporu 21 evet oyuna karşılık 3 red oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Hayır oyu veren Rahmi Yılmaz, Gürkan Kesim ile İsmail Tezcan red gerekçelerinde kınama yerine uyarı cezası verilmesi gerektiğini belirttiler.

“YANLIŞ YAPILDI”

Gündemin bir diğer maddesinde bugün başlayacak olan Balkan Ülkeleri gezisi ve ULM Ticaret Odası ziyareti hakkında bilgilendirme yapıldı. Dilek ve temenniler maddesinde konuşan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Veliköy’de yeni kurulan OSB Müteşebbis Heyetlerine üye belirlemede ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel’in hata yaptığını söyledi. Yılmaz ayrıca Süleyman Kozuva ile Hakan Gel’in disiplin cezası alması gerektiğini ifade etti. Söylemlerinden ardından konunun bir diğer meclis toplantısından görüşülmesini isteyen meclis üyeleri ile Rahmi Yılmaz arasından gerginlik yaşanırken, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Dilek ve temennilerde herkes istediğini dinler yada dinlemez. Ben şuan sizi dinlemek istemiyorum salonu terk ediyorum.” dedi.

GEREKÇELERİNİ SÖYLEDİ

Kendisinin haktan ve adaletten yana olduğunu savunan Rahmi Yılmaz daha sonra Meclis Başkanı Taha Ülker ile kısa süreli tartışma yaşadıktan sonra müteşebbis heyeti ile ilgili imzalanan kararın baştan aşağı yanlış olduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilisim