Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine katılan Çerkezköylüler, Beştepe Kongre Kültür Merkezi açılışı ve şehitleri anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dev ekrandan izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sonrasında program Kur’an tilavetiyle sürdü.

CUMHURİYET MEYDANI’NI DOLDURDULAR

Çerkezköylaler her gece olduğu gibi Cuma gecesi de Cumhuriyet Meydanı’nı ellerindeki Türk Bayraklarıyla doldurdu. Çerkezköylüler sahneye yansıtılan dev ekrandan Beştepe Kongre Kültür Merkezi açılışı ve şehitleri anma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı takip ettiler.

“237 ŞEHİT VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi 170'i sivil, 62'si polis ve 5'i asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün, saat 19.00 itibariyle yaralı sayımız 2191. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum. Bizim dinimizde şehitlik, peygamberlikten sonra en yüksek makam. Şehitlerimizin
aziz hatıralarını yaşatmak üzere Boğaziçi Köprüsü’nün adını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kızılay Meydanı'nın adını da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirdik.

“BUNU ANCAK KAFİR YAPAR”

Şehit yakınlarımıza Terörle Mücadele Kanunu'ndaki tüm hakları aynen tanıyoruz. Ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan bu kardeşlerimizin emanetlerine sahip çıkmak namus borcumuzdur. Devletin sağlayacağı imkanların yanında milletimiz de kampanyalar yapıyor. Aynı gece, çok büyük bir bölümü Ankara ve İstanbul'da olmak üzere bu alçaklar saldırılarını yaptılar. Uçakla bombaladılar. Yetmedi, hemen arkasından, camiimizin önünü bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. Bunu ancak kafir yapar. Bunu ben Müslümanım, ben Türküm diyen biri yapabilir mi? Bunların bu milletle alakası yok. Bunlar benim askerimin, polisimin içine nasıl sızmış, devlet kurumlarımızın içine nasıl sızmış? Birileri bize akıl veriyor Batı'dan, geçmiş olsun. Ama ardından bir şey daha söylüyor, "bu açığa alınanlar sebebiyle endişeliyiz" diyorlar. Siz işinize bakın. İşinize bakın. Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2191 yaralım olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunacak ardından 9 nasihat vereceksin. O aklı kendinde sakla. Biz sadece ve sadece rükuda Allah'ın huzurunda eğiliriz.

“BİZ KULA KUL OLMADIK”

Biz kula kul olmadık, olmayacağız. Onu FETÖ'cüler düşünsün, onlar kula kul. "O bize şah damarından yakın" diyorlar, zavallılar, cahiller, şah damarından yakın olan bize sadece Allah'ımızdır. Başka yok. Ve biz Allah'ımıza kulluk ederiz. Tankların karşısına dikilip şehit olan hanım kardeşlerimi, dik durup yılmayan hanım kardeşlerimi kutluyorum. Tankın altında şehit olma azmiyle olup ama şehit olmayan fakat o yiğitliği gösteren gencimizi kutluyorum. Tank paletlerinin altına girenleri kutluyorum. Şehit olanları kutlamak haddime mi? Onu Rabb'im kutlamış. Sevgili Peygamberim kutlamış. O sevgili Peygamberimize komşu oluyor. Ben şehitlerimizi kıskanıyorum.

KAFALARINA BALYOZ GİBİ İNDİ

Objektiflere yansıyan manzaraların her biri Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi. Bir süredir ülkemize farklı niyetlerle bakanlar sandı ki, PKK'sından DAEŞ'ine kadar dünyanın en eli kanlı terör örgütlerini üzerlerine salarsak bu ülkeyi sindirebiliriz. Sandılar ki FETÖ mensubu teröristleri sokağa çıkardığımızda bu milleti teslim alabiliriz. Halbuki Rabb'im ne diyor, "Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.” 15 Temmuz gecesi millet olarak Allah'ın izniyle bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik.



“KİM VARSA TEMİZLEYECEĞİZ”

Tüm Türkiye bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, birikimi, sinsi hesabı 20 saate kalmadan yerle yeksan etti.  FETÖ'nün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar. Şimdi hesap tersine döndü. Ama iş bitti mi, bitmedi. Yapacağımız daha çok şey var. Hep söylüyorum, bunlar kanser virüsü gibi. Vücudu metastaz yaptı. Şimdi bu virüs kazınıyor. Bu tamamen kazınarak temizlenmesi, vücudun bundan arınması lazım. On binlerce kim varsa temizleyeceğiz. Ne demek neden? Çünkü bunlara bu ülke kalacak olursa, ne yapacakları ortada. Benim tertemiz insanıma o verdiğimiz vergilerle, aldığımız uçaklarla bomba yağdıranların bu ülkenin kurumlarında kalması mümkün değil. Bunları temizlememiz lazım.

15 TEMMUZ BİR MİLAT

AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanları 25 Temmuz'da bir araya gelerek hem darbe girişimi karşısındaki duruşlarını teyit etmişler hem de önümüzdeki döneme ilişkin güçlü mesajlar vermişlerdir. Genel başkanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi ifade ediyorum. 15 Temmuz darbe girişimini destekleyen tek bir genel başkanımızın olmaması, geleceğimize güvenle bakma konusunda ümit veriyor. Benim gözümde 15 Temmuz gecesi, Çanakkale'de sergilediğimiz birliğin günümüzdeki tezahürüdür.  15 Temmuz'u bir milat haline dönüştüremezsek yazıklar olsun bize. Bir milat olarak, bu vesileyle, şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Asıl bu imkanı doğru değerlendiremezsek, millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum.

“DÜŞMAN ÇOK”

Toplumun tüm kesimlerinin ülkemizin önündeki hassas duruma uygun davranacağını düşünüyorum. Darbecilerden hesap sorarken elbette intikam değil adalet peşinde olacağız. Bununla birlikte FETÖ, PKK, DAEŞ gibi tüm terör örgütlerinin başını ezmekte de en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz. Düşman tek değil, düşman çok. Polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın, aynen o takımın dışındaki polislerimizle, tüm o korucularımızla birlikte bölücü terör örgütüne karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu milletin refahına kast etmeye kimsenin hakkı yok.

“OYUNLARI BOZACAĞIZ”

Yaşanan olağanüstü dönemden kaynaklanan hatalar olursa, onlar için de hukuk yolu açıktır. Ama adaleti tesis etmek de boynumuzun borcudur.  Sadece FETÖ ile değil, diğerleriyle olan mücadelemizi daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da oynanan oyunu da bozacağız. Dünyanın her yerinde oynanan oyunları bozacağız. 15 Temmuz'da yaşadığımız olayın bir işgal hamlesi olduğunu elbette biliyoruz. Şehitlerimizi kıskanıyorum dedim, o makam herkese layık olmaz. Batılı ülke liderlerinin yaşadıklarımız için üzüntülerini belirtmekten ziyade endişe ifade etmeleri gerçekten ibret verici. Darbe girişimine rağmen ülkemizi eleştirerek samimiyetsizliklerini ortaya koyuyorlar. Avusturya'da Almanya'da miting yapmak isteyen çifte vatandaşlara müsaade etmiyorlar. Evlerde Türk bayrağı asmalarını yasaklayacak kadar, bunlar bu şekilde demokratlar. Şaşırdık mı? Hayır. Üzüldük mü? Evet.

“TÜRKİYE ONLARI ÜRKÜTÜYOR”

Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım, diyorum. Dışarıya bağımlı olan değil, dışarıya veren durumuna gelmek mecburiyetindeyiz. Ekonomide ve savunma sanayiinde belli bir düzeye gelmemiş olsaydık, ne terör örgütü eylemlerinin ne de darbe girişiminin altından kalkabilirdik.  Bu Türkiye onları ürkütüyor. Her şeyi ile dışa bağımlı Türkiye olsaydı, mücadeleyi başından kaybetmiştik. Şu an ideal seviyede olmayabiliriz ama en azından kritik dönemlerde kendi ayaklarımızın üzerinde duracak güce sahibiz. 2023 hedefine ulaşacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, Allah'ın izniyle 2023 hedeflerimize ulaşacağız.
Biz görmeyeceğiz ama torunlarımız inşallah görecek; 2053 ve 2071 vizyonunu hayata geçirmeleri için gereken zemini hazırlamış olacağız.”

GÜNÜN İLK SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sonrasında Cumhuriyet Meydanı’ndaki program başladı. Fevzipaşa Cami İmam Hatibi İsmail Bütün’ün Kur’an tilaveti sonrasında İstiklal Marşı okundu. Programda Tekin Güldal isimli bir vatandaş şiir okudu. Demokrasi Nöbeti günün ilk saatlerine kadar sürdü.
Editör: TE Bilisim