Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi, Cumhuriyet’in Kuruluşunun 91. Yılı ve Çerkezköy’ün kurtuluşunun 92. Yılı kutlamaları kapsamında Fener Alayı düzenledi.
YOĞUN KATILIM
Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş önceki akşam saat 19.00’da başladı. Yürüyüşte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri de yer aldı.
“CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”
Vatandaşlara Belediye tarafında Türk Bayrağı ve meşale dağıtıldı. Yağmurun altında renkli görüntüler meydana geldi. Yürüyüşte konuşan Başkan Akay; “Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Bu akşam sadece Cumhuriyetimize sahip çıkma adına bir araya geldik. Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin bu gece fener alayımızı düzenledik. Yağan yağmura rağmen Cumhuriyetine sahip çıkan siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



10.YIL MARŞI İLE SON BULDU
Başkan’ın konuşmasının ardından yürüyüş başladı ve Fener Alayının en ön safında bando ekibi yer aldı. Fener Alayı Atatürk caddesinden başladı ve İnan sokaktan devam ederek Öztrak caddesi ve altı yol kavşağından yeniden Atatürk caddesi boyunca devam etti. Yürüyüş, Belediye meydanında son buldu. Son olarak alaya katılan vatandaşlar çalan 10.Yıl Marşı eşliğinde ellerinde ki Türk Bayrakları dalgalandırarak marşı hep birlikte söylediler.


Editör: TE Bilisim