Çerkezköy Bakış - Kapaklı’nın ilk okullarından Mehmet-Elfide Erdegül İlkokulu’nun yıpranan Atatürk Büstü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gazi Osman Paşa Şubesi’nin katkılarıyla yenilendi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Atatürk Büstü’nün kazandırılması nedeniyle dün saat 11.00’da tören düzenlendi. Törene Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbat, Mehmet-Elfide Erdegül İlkokulu Müdürü Murat Öz, ÇYDD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Özge Çamcı, ÇYDD Gazi Osman Paşa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, Mehmet-Elfide Erdegül İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nurcan Çelik, Mehmet-Elfide Erdegül İlkokulu eski Başkanı Murat Yaşar Esmerışık ile davetliler katıldı. Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.

NALBANT TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant yaptı. ÇYDD Gazi Osman Paşa Şubesi Başkanı Özge Çamcı ile yönetimine katkılarından dolayı teşekkür eden Tahsin Nalbant “Bu okul, hayırsever Mehmet-Elfide Erdegül çiftinin katkılarıyla Kapaklı’ya kazandırıldı. Kapaklı için tarihi bir anlam taşıyor” dedi.

“UFKUMUZU AÇTI”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelesiyle bugünlere gelindiğini anlatan Nalbant: “Onların mücadelesi olmasaydı şimdi ne olacaktı? Belki de hiç birimiz olmayacaktı. Mustafa Kemal Atatürk, her yönüyle kendini yetiştiren dünyanın ender simalarındandır. Mustafa Kemal Atatürk, bizim ufkumuzu açtı. Kendisine ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.



“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ”

Atatürk’ün eserleriyle yaşadığını anlatan Nalbant şöyle devam etti: “Bu ülkeyi yok etmek isteyen, bölmek ve parçalamak isteyenler her zaman bizleri karşılarında bulacaklardır. Bizler birlik ve beraberliğimizi sağladığımız müddetçe emellerine ulaşamayacaklardır.” Tahsin Nalbant konuşmasında ayrıca Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.

“ORTAK DEĞERİMİZDİR”

ÇYDD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Özge Çamcı, Okul Aile Birliği eski başkanı Murat Yaşar Esmerışık’ın kendilerine başvuruda bulunması üzerine çalışma başlattıklarını kaydederek “Gerek yönetimimiz gerekse de üyelerimizin değerli katlılarıyla birlikte okulumuza Atatürk Büstü’nü kazandırmış olduk” dedi. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde özgür ve milletçe yaşadıklarını belirten Özge Çamcı “Bunların hepsi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir. Atatük bizlerin en önemli ortak değerimizdir. Bugün burada açılışını yapacağımız Atatürk Büstü, Atatürk’ün fikirlerinin nesilden nesile aktarımasına katkı sunacaktır. Atatürk’ü gören, onun ilkelerini öğrenen öğrencilerimiz onun ışında ilerleyeceklerdir.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Özge Çamcı, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’nu kardeş okul olarak gördüklerini söyleyerek, bundan sonra da okul ihtiyaçlarının karşılaşmasında ellerinden geleni yapacaklarını anlattı.

MANDALI: TEKLİFİMİZ KABUL GÖRMEDİ

Programda son olarak Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir konuşma yaptı. Kapaklı’nın tarihini anlatarak konuşmasına başlayan İrfan Mandalı sözü Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’na getirdi. Kapaklı Belediyesi olarak, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’nun yerini Meydan Projesi’ne dahil etmek istediklerini kaydeden Mandalı “Okul yeri karşılığında Milli Eğitim’e en 3 okul yapma teklifinde bulunduk. Ancak teklifimiz kabul görmedi.” dedi.

“ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

Kapaklı’nın her geçen yıl daha da büyüdüğünü anlatan Başkan Mandalı “Nüfusumuz 100 bin oldu. Kapaklı’da işsizlik yok.” diye konuştu. ÇYDD Gaziosmanpaşa Şubesi’ne katkıları için teşekkür eden Başkan Mandalı, geçtiğimiz yıllarda vefat eden hayırsever Mehmet-Elfide Erdegül çiftini de şükranla andı. Mandalı konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bizleri bu vatanı bırakan Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarını şükranla anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün eserleri bizler var olduğumuz sürece sonsuza kadar yaşayacaktır.”

AÇILIŞI YAPILDI

Konuşmaların tamamlanması sonrasında Atatürk Büstü’nün açılışı yapıldı.  Törende katkılarından dolayı ÇYDD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Özge Çamcı’ya plaket ile çiçek takdim edildi.
Editör: TE Bilisim