Çerkezköy Bakış - Ülke genelinde darbe girişimine karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti sürüyor.

KATILIM YOĞUNDU
Bir grup askerin darbe girişimine karşı son iki gündür tek yürek olan Çerkezköylüler dün akşam yeniden bir araya geldi. Saat 21.30’da başlayan protesto yürüyüşüne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, belediye meclis üyeleri,  STK Temsilcileri ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

“EN GÜZEL CEVABI MİLLETİMİZ VERMİŞTİR”
Coşkulu kalabalığa karşı ilk konuşmayı Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe yaptı. Tüm katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Öğe “Namlusunu kendi vatandaşlarına çevirenlere en büyük cevabı yine Yüce Türk Milleti vermiştir. Vatandaşlarımız meydanları doldurarak milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkmıştır. 15 Temmuz tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Sevindirici olan demokrasi aşığı olan bu alicenap millet hainlere geçit vermemiştir ve vermeyecektir” dedi.


VATAN UĞRUNDA CANINI VERDİLER

Darbe girişimine karşı durarak şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Öğe “Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Millet uğrunda canını verdiler.” Diye konuştu. Mehmet Akif Ersoy’un “Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın. Gömelim gel tarihe desem sığmazsın” dizeleriyle konuşmasını sürdüren Öğe “Baş komutanımızın dediği gibi, sizin hayal ettiğiniz eski Türkiye eskide kaldı. Üç beş zadeganın ülke yönettiği Türkiye yok artık. Milletin iradesinin hakim olduğu Türkiye var artık. Türkiye’yi yönetenleri milletin iradesi seçmiş olduğu gibi, Cumhurbaşkanımızı da aynı irade seçmiştir. İşgalciler, hainler ve paralelci teröristlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bunların bedelini çok ağır bir şekilde ödettireceğiz” ifadelerine yer verdi.


“BU VATANI SİZE BÖLDÜRTMEYECEĞİZ”

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Öğe konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bu vatanı size böldürtmeyeceğiz. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin Lazı ile, Kürdü ile Çerkezi ile kardeş olan bu şanlı tarihe sahip milleti birbirine düşürmenize izin vermeyeceğiz. Milli iradeye sahip çıkan bütün unsurlarla birlikte bu kahpece ve alçakça darbe girişimini kınıyoruz. Yaşanan bu hadiseler sonucunda şehit güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.”


KUBİLAY: SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin konuşmasını tamamlaması sonrasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay konuştu. Konuşmasına “Böyle bir ilçede görev yaptığım için şanslıyım. Sizlerle gurur duyuyorum” diyerek başlayan Kubilay “Çerkezköy’de görev yapmaktan durur duyuyorum. Çerkezköy ilk günden itibaren milli iradeye, Devlet’ine, Milleti’ne, Cumhuriyet’ine, Vatan’ına sonuna kadar sahip çıkmıştır. Tüm Çerkezköylü vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.


“LANETLİYORUM”

Kaymakam Kubilay konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Darbe girişimini planlayanları, Paralel Devlet Yapılanmasını, FETÖ mensuplarını şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Allah kahretsin. Bu olaylarda şehit düşen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çerkezköy, kamu kurumlarıyla, milli iradenin, cumhurbaşkanının her zaman yanında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir”


KALABALIK CADDELERE SIĞMADI

Konuşmaların tamamlanması sonrasında coşkulu kalabalık sloganlar eşliğinde Barbaros Caddesi boyunca kol kola yürüdü. Dev bayrak açan kalabalığa Çerkezköylüler de evlerinden alkışlarla destek verdi. Namık Kemal Bulvarı kavşağına kadar yürüyen coşkulu kalabalın ardından Güveniş Caddesi’ne geçti. Güveniş Caddesi’nde daha da büyüyen kalabalık yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandırdı. Yeniden Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Çerkezköylüler coşkulu bir şekilde hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular. Darbe karşıtlarının bekleyişi bu sabaha kadar sürdü.
Editör: TE Bilisim