Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl mayıs ayında başlanan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmaları kapsamında “Meydan Altı Otopark” yapılması için geçtiğimiz 1 Ekim tarihinde Cumhuriyet Meydanının çevresi demir bariyerlerle kaplandı. Fore kazık çalışması yapılırken, yüklenici firma, döviz kurundaki artış nedeniyle maliyet fiyatları arttığı gerekçesiyle çalışmalar dururdu.

BARİYERLER KALKTI

Geçen süre içinde vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi “Meydan Altı Otopark” projesini iptal etti. Çalışmaların meydan üstü projesiyle devam etmesi kararlaştırıldı. Meydan üstünde çalışmaların başlamasına engel olan meydanın çevresindeki demir bariyerler ilk olarak saat kulesinin çevresinde başladı. Meydandaki zemin düzeltme işlemlerinin tamamlanmasının ardından çevresindeki demir bariyerlerde tamamen kaldırıldı ve meydan açıldı.
Meydan üstü düzenleme çalışmalarının önümüzdeki  günlerde başlayacağı öğrenildi. 
Öte yandan, Atatürk ve Öztark Caddesindeki çalışmalarda devam ediyor. İki caddedeki Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim