Çerkezköy Bakış - Türkiye'de denizlerde geçen sene 1 Eylül'de başlayan avlanma mevsimi bitti. Denizden son nasiplerini toplayan balıkçılar, yaz mevsiminin sonuna kadar teknelerinin ve ağların bakımını yapacak.
Her yıl yapılan av yasağı bu se de 15 Nisan tarihi itibari ile başladı. Av yasağının ise 1 Eylül tarihinde sona erecek ve balıkçılar yeniden vira bismillah diyerek denize açılacak.
Sezonun iyi geçtiğini belirten Yaşar Balıkçılık çalışanı Emin Ayaş, “15 Nisan itibari ile av yasağı başladı ama yaz balıkçılığı devam ediyor. Küçük tekenler için balıkçılık devam ediyor. İstavrit, barbun, çupra, levrek, alabalık, somon gelmeye devam eder. Bunların yasağı yok. Deniz balıklarına, büyük teknelere av yasağı. Temmuz ve Ağustos ayında sardalyanın bol olmasını bekliyoruz. Sezon ise iyi geçti, bolluk vardı.  Sezonun son hamsisi şu an tezgahlarda kilosu 20 TL. Uskumru 15, çupra ve levreğin tanesi 15, istavrik 25, sardalya ise 15 TL’den satılıyor şu an.

“UMARIZ DAHA İYİ OLUR”

Yeni sezonun ise daha iyi olmasını dilediklerini belirten Ayaş, “Bu sezon beklediğimiz gibi geçti diyebiliriz. Önümüzdeki sezonda balığın bol olup olmayacağı ise yazın belli olur. Şu andan bir şey söylemek doğru olmaz. Umarız daha iyi olur. Vatandaşların daha fazla balık tüketebilmesi için bizim de isteğimiz sezonun bol ve ekonomik olarak da daha uygun olması. Haftada 2 gün balık, ömür boyu sağlıktır” dedi.

Editör: TE Bilisim