Çerkezköy Bakış - Geçtiğimiz Cuma günü merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetindeki deprem, Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı. Depremde arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken AFAD, 45 kişinin enkazdan çıkarıldığını, 41 vatandaşın ise cansız cesedine ulaşıldığı açıkladı.
Yaşanan depremin ardından gözler olası Marmara depremine çevrildi. Uzmanlar Marmara bölgesinde olası bir Silivri depremine dikkat çekerken, geçtiğimiz aylarda meydana gelen ve Çerkezköy’de de hissedilen Silivri açıklarındaki deprem yetkilileri harekete geçirdi.
Çerkezköy Belediyesi ve AFAD tarafından Çerkezköy’de toplanma alanları güncellendi. Yapılan çalışmalarda Çerkezköy’de olası bir depremden maksimum 72 saat kalınabilecek 51, bu süreden sonra devamlı kalınabilecek 7 barınma alanı işaretlendi.

DEVAMLI KALINACAK YERLER

Çerkezköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Öztrak Caddesi Migros AVM bahçesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi Kalyoncu Sokak Kapalı Spor Salonu Bahçesi, Fevzipaşa Mahallesi Tarım Sokak üzeri ve Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu yanı, İstasyon Mahallesi Martı Sokak üzeri, Kızılpınar Mahallesi Belediye Futbol Sahası, Veliköy Mahallesi Bağlık Caddesi Kent Parkı kalıcı toplanma alanları olarak belirtildi. 

Editör: TE Bilisim