Çerkezköy Bakış - “Yapay Zekâ” temalı “13. Uluslararası MEB Robot Yarışması” için 16 ülkeden 6 bin öğrenci Samsun’da yapılan yarışmalarda mücadele etti.
2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 13’ncüsü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleşti. Yarışmada; Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, TasarlaÇalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12 kategori yer aldı. Yarışmaya katılan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’de Hızlı Çizgi İzleyen Robot kategorisinde boy gösterdi. Yarışmada Çerkezköy’ü temsilen 4 öğretmen 10 öğrenci gitmiş ve kendi kategorilerinde derece ile yurda döndüler. 

TEKNOFEST’E KATILACAKLAR

Hafta başında ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Samsun’da derece elde eden Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin robot takımının TEKNOFEST festivaline katılmaya hak kazandığını duyurmuştu.
 

Editör: TE Bilisim