Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği ile Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, gelenek ve göreneklerin sonraki nesillere aktarılmasında derneklerin önemli bir rolü olduğunu ifade ederek “Tüm hemşehri derneklerini önemsiyor ve destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Kaymakam Kubilay, önceki gün de Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği ile Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

İLK ZİYARET SAMSUNLULARA

Ziyaretlerine Samsunlular Derneği ile başlayan Kubilay, Dernek Başkanı Enver Bayram ve Dernek Üyeleri tarafından karşılandı. Samsunlular Derneği tarafından açılan Yaşar Doğu Gençlik ve Spor Kulübü’nü de ziyaret eden Kaymakam Kubilay, derneğin ve kulübün çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Samsunlular Derneği ziyaretinin ardından Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret eden Kubilay, Dernek Başkanı Nurettin Akın ve Dernek Üyeleri tarafından karşılandı.

“DERNEKLERİN ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR”

Gelenek ve göreneklerin sonraki nesillere aktarılmasında derneklerin önemli bir rolü olduğunu kaydeden Kubilay “Derneklerimiz bizim zenginliğimizdir. Vatandaşlarımız hemşehri dernekleri çatısı altında bir araya gelerek memleketleri ile bağlarını koparmadan, birbirleri ile iletişim içinde olma olanaklarına sahip oluyorlar. Acı ve mutlu günlerinde ‘acıları paylaşalım azalsın mutlulukları paylaşalım çoğalsın! ilkesi doğrultusunda hareket ederek birbirlerine destek oluyorlar” dedi.

“HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Ortak payda olan Çerkezköy’ü daha ileriye götürmek için derneklerle iletişim halinde olmaya gayret ettiklerini kaydeden Kubilay “Tüm hemşehri derneklerini önemsiyor ve destek olmaya çalışıyoruz” dedi. 31 Ocak 2014 tarihinde başlattıkları Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde bin 200’den fazla kurs ile 25 binden fazla kursiyere ulaştıklarını kaydeden Kubilay “Kurslarımızı sadece Halk Eğitim Merkezimizde değil, sivil toplum kuruluşlarında, okullarımızda, derneklerde ve özel kuruluşlarda da açıyoruz” dedi.

“ZİYARETLER DEVAM EDECEK”

Arzu eden derneklerin 12 kursiyer buldukları takdirde kendi derneklerinde Halk Eğitimi Merkezi aracılığı ile kurs açabileceklerini kaydeden Kubilay, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, dernek ve muhtarlıklara ziyaretlerinin devam edeceğini ifade etti. 
Editör: TE Bilisim